«محسن موحدي» مهمترين ويژگي اين باغ تاريخي را احداث آن در دامنه کوه تيگران دانست و افزود: با احداث باغ شاهزاده در دامنه کوه تيگران علاوه بر استفاده از آب کوه، با بهرهگيري از شيب کوه، اختلاف سطح حوضچهها ايجاد شد تا فوارهها با انرژي طبيعي تامين شوند.
او خاطرنشان کرد: باغ شاهزاده ماهان از حصار بلند خشت و گلي، سر در شاخص و ارزشمند، عمارت شاهنشين، خانه زعيمباشي، اتاقها و فضاهاي خدماتي جانبي تشکيل شده است.
اين مقام مسوول درباره مهمترين برنامههاي ادارهکل ميراثفرهنگي استان براي اين باغ تاريخي به ثبت رسيده در فهرست آثار جهاني گفت: بايد تلاش شود تا با پلان مديريت صحيح و تعريف شده اين اثر جهاني را هدايت و زيباييهاي آن را معرفي کنيم.
او ساماندهي مسير ورودي و حريم باغ را از ديگر برنامههاي اين ادارهکل برشمرد و افزود: همچنين درصدد هستيم باغ جهاني شاهزاده ماهان را به صورت مرمت و حفاظت شده نگهداريم.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي ادارهکل ميراثفرهنگي کرمان تصريح کرد: آبي که از کوه به اين باغ سرازير ميشود بايد از کانالهاي ويژهاي هدايت شود تا رسوب آب حوضچههاي اين باغ را تخريب نکند.
«موحدي» ادامه داد: ساماندهي فضاي سبز واقع در پشت باغ از ديگر برنامههاي ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمان است تا به منظر باغ لطمه نزند و مورد استفاده گردشگران قرار بگيرد.
او تصريح کرد: خوشبختانه باغ شاهزاده ماهان از حريم مناسب و بزرگي برخوردار است که مانع از شهرکسازي و ساخت و سازهاي بيرويه در اطراف باغ شده است.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان کرمان يادآور شد: کل شهر ماهان به عنوان منظر فرهنگي باغ شاهزاده ماهان محسوب ميشود که براي حفاظت از آن درصدد تسري حريم باغ شاهزاده به کل شهر ماهان هستيم، همچنين براي ساخت و ساز در مواقع لزوم ضوابط ويژهاي تعريف خواهد شد.
/117
انتهای پیام/