کتاب تقويم 3410 ساله سنگسري چاپ مي‌شود

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، «حميد يزداني» در مراسم تجليل از گردآورنده تقويم سنگسري که در محل اين اداره کل برگزار شد، با قدرداني از زحمات «يدالله حاج‌عليان» گردآورنده اين تقويم، کار او را ماندگار و ارزشمند عنوان کرد.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان تقويم سنگسري را سندي از تاريخ و پيشينه مردم مهديشهر، استان سمنان و ايرانيان دانست.

او با بيان اينکه اين اداره‌کل درصدد حمايت از هنرمندان و صنعتگران بومي اين استان است، يکي از برنامه‌هاي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان را تشکيل اتاق فکر پ‍ژوهشگران و هنرمندان عنوان کرد و افزود: حمايت از هنرمندان و پژوهشگران بومي زمينه‌ساز احياي فرهنگ و آداب و سنن مفيد گذشته است.

«يزداني» خواستار ورود پژوهشگران به شناسايي و معرفي صنايع‌دستي رو به فراموشي يا فراموش شده در استان سمنان شد و گفت: اين اداره‌کل در صدد خريداري نمونه‌هاي صنايع دستي منسوخ شده يا رو به فراموشي است.

گردآورنده تقويم سنگسري نيز در اين مراسم با تشکر از حمايت‌هاي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان و کارشناسان اين اداره‌کل از فراهم کردن زمينه ثبت ملي اين تقويم، گفت: تقويم سنگسري متعلق به مردم مهديشهر و گواهي بر سابقه تاريخي اين منطقه است.

«يدالله حاج عليان» با اشاره به فرهنگ و سابقه تاريخي منطقه مهديشهر اظهار داشت: شهرستان مهديشهر داراي صنايع‌دستي متنوعي است که نياز به معرفي و ترويج دارد.

او، «سگيرا» (چادر زنان سنگسري)، «کژين شوين» (پيراهن مخصوص زنان در مراسم عروسي) و «ساخته مکنه» (نوعي روسري زنان سنگسري) را از جمله صنايع‌دستي مردم اين منطقه عنوان کرد و گفت: ساخت «چنگوم» (نوعي زيور آلات زنان که از نقره تشکيل شده است) از جمله رشته‌هاي صنايع دستي در حال فراموشي اين منطقه است.

خاطرنشان مي‌شود، تقويم 3 هزار و 410 ساله سنگسري امسال و براي اولين‌بار در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد. اين تقويم داراي 12 ماه و 30 روز است که هر ماه و روز، نام مخصوص به خود را دارد.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 139005023