او ادامه داد: کاوش در دهانه غلامان به منظور فصل سوم بررسي آرکئوژئوفيزيک، زمين باستانشناسي و باستانشناسي محوطه از تاريخ 16 خردادماه سالجاري آغاز شده و اوايل مردادماه به پايان رسيده است.
سرپرست اين فصل از کاوش کشف کاخ هخامنشي را مهمترين يافته بررسيهاي اين فصل عنوان کرد و افزود: پلان اين کاخ شبيه پلان کاخ E در بَرزَنِ جنوبي تخت جمشيد و همچنين کاخهاي اختصاصي کوروش، کاخ بارعام و کاخ انسان بالدار در پاسارگاد است که اين امر منسوب بودن محوطه دهانه غلامانم به دوره هخامنشي را با اطمينان زياد اثبات ميکند.
او تصريح کرد: اکنون با اطمينان ميتوان گفت که دهانه غلامان همان مرکز ساتراپ زَرَنگ يا زَرکا ، زَرَنگيانا در کتيبههاي هخامنشي است.
سرپرست اين فصل کاوش اظهار داشت: نقشهبرداري از قسمتهاي جنوبي محوطه و بررسي آرکئوژئوفيزيک کل محوطه از فعاليتهاي صورت گرفته در اين فصل است که حدود 24 هکتار از محوطه بررسي ژئومغناطيسي شده است.
«محمد خاني» از کشف 18 ساختار ديگر و چند کوره پخت سفال در دهانه غلامان در بررسيهاي ژئوفيزيک اين کاوش خبر داد و افزود: مطالعه بر روي کانالهاي آب دوره هخامنشي از جمله ديگر مطالعات اين فصل است .
اين مقام مسوول گفت: بررسيهاي آرکئوژئوفيزيک، مطالعات و پژوهشهاي باستانشناسي اين شهر هخامنشي در آينده نيز ادامه دارد.
محوطه هخامنشي دهانه غلامان در سال 1338 در بررسيهاي اوليه مرحوم جوزپه توچي از اعضاي هيات باستانشناسي ايتاليايي کشف شد و در بررسيها و کاوشها 27 ساختار با اندازههاي متفاوت که هر کدام نيازمند مراحل جداگانه کاوش داشت، بدست آمد.
در بررسيهاي سال 1387 نيز 13 ساختار ديگر کشف شد که با 18 ساختار جديدي که در بررسيهاي اخير بدست آمده، اين محوطه هخامنشي در مجموع داراي 58 ساختار است.نخستين نقاشي دوره هخامنشي نيز در ساختمان شماره 15 اين محوطه در سال 84 بدست آمده است.
/122
انتهای پیام/