معاون محيط طبيعي محيط زيست گلستان در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)،، وضعيت حيات‌وحش در اين مناطق را مساعد‌تر از مناطق جهان‌نما ذکر کرد و افزود: اين منطقه به اين دليل که دام و روستا در آن قرار ندارد در وضعيت بهتري است.

«محسن جعفرزاده» در عين حال اظهارداشت: جاده داخل پارک همچنان به عنوان يک عامل تهديدکننده براي اين پارک ملي است و ما اميدواريم از اين‌ جاده فقط به عنوان جاده توريستي استفاده شود.

او همچنين پيشنهادداد: مي‌توان جاده‌اي در شمال پارک ملي در کلاله احداث کرده و به عنوان جاده ترانزيت از آن استفاده کرد و تهديدهاي اين ذخيره‌گاه ارزشمند را کاهش داد.

اين مسوول، خشکسالي و آتش‌سوزي را از ديگر تهديدهاي اين پارک عنوان کرد و افزود: آتش‌سوزي‌هاي اخير موجب شد پوشش منطقه دچار آسيب‌هايي شود و بر حيات‌وحش استان استرس و فشار وارد آيد.

معاون محيط زيست گلستان با اشاره به اينکه در اين آتش‌سوزي‌ها آماري از تلفات حيات‌وحش ارائه نشده است، افزود: اين آتش‌سوزي‌ها نيازمند مديريت صحيح است تا حتي اگر اتفاق مي‌افتد بتواند در درازمدت آثار مثبتي ايجاد کند.

«جعفرزاده»، پديده خشکسالي را از پديده‌هاي عنوان کرد که موجب تضعيف پوشش گياهي منطقه و باعث شده رقابت غذايي و جدا شدن يا جابجايي گونه‌هاي حيات‌وحش در داخل منطقه اتفاق افتد که در ‌‌نهايت اين پديده در زايمان حيات‌وحش و کاهش گونه‌ها اثر داشته است.

معاون محيط زيست استان گلستان، در خصوص برخورد با متخلفان و شکارچيان غيرمجاز در اين پارک گفت: با توجه به اينکه اين پارک در حوزه سه استان قرار دارد هماهنگي و رسيدگي به پرونده‌هاي قضايي در اين ۳ استان بسيار طاقت‌فرساست و راي‌هاي صادر شده راي‌هاي يکساني نيست.

او افزود: درصدد هستيم حوزه قضايي واحدي در خصوص پارک ملي و مشکلات شکار غيرمجاز ايجاد کنيم که تاکنون به نتيجه نرسيده‌ايم.

اين مسوول، مشکل ديگر اين پارک را دستورالعمل‌ها و قوانين کنوني در خصوص برخورد با متخلفان ذکر و تصريح‌کرد: دستورالعمل‌ها و قوانين کنوني در خصوص شکار غيرمجاز متناسب با ارزش‌هاي زيستي و اقتصادي اين گونه‌ها تعريف نشده است و ارزش‌گذاري‌هاي انجام شده واقعي نيست.

«جعفر‌زاده» اظهارداشت: پيشنهاد‌هايي به سازمان محيط زيست داده شده است اما تغيير و اصلاح قانون نيازمند مصوبه مجلس است که اميدواريم با تغيير قانون شرايط و مجازات‌هاي سنگين‌تري براي متخلفان ديده شود.

اين مسوول، استفاده از سيستم‌هاي پيشرفته را که بتوان با آن متخلفين را شناسايي کرد از ديگر برنامه‌هاي اين سازمان ذکر کرده و استفاده از هاور کرافت، تقويت سيستم‌هاي بي‌سيم و خودروهاي کمکي را از ديگر تکنولوژي‌هاي استفاده شده در اين منطقه عنوان کرد.

اين کار‌شناس محيط‌ زيست در ادامه، اجراي طرح مديريت تالاب‌ها، ارزش‌گذاري اقتصادي و محيط‌ زيستي پارک‌‌ملي، مديريت نوين حفاظتي در داخل پارک ملي را بسيار مثبت ارزيابي کرده و گفت: اجراي طرح آمايش استان با محوريت محيط زيست مي‌تواند در صورت اجرا شدن صحيح هم به توسعه و اشتغال پايدار استان کمک و هم حيات‌وحش را دچار آسيب‌هاي کمتري کند.

«جعفرزاده» افزود: اعتبارات ما در سطح ملي و استاني نيازمند بازنگري است و با توجه به در خطربودن محيط بان‌هاي ما بايد حمايت ضمن قاطع در دستگاه قضايي از آنان، بتوانند از منابع مالي دولت نيز منتفع شوند.

معاون محيط زيست گلستان همچنين تصريح‌کرد: اميدواريم برنامه جامع آمايش استان سريع‌تر انجام شود زيرا اين برنامه، چراغ راه توسعه استان و حفاظت از مناطق محيط‌زيست و مانع تخريب اين مناطق است.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390051517