مطالعات باستانشناسان روي ابزاآلات سنگي موجود در اين جزيره حاکي از آن است، افرادي که ابزار خود را در اين منطقه ميگذاشتند به ناچار مجبور به بازگشت و برداشتن آنها بودند که اين خود به منزله انجام يک سفر دريايي بوده است.
«توماس استراسر»، باستانشناسان کالج رودآيلند گفت: ابزار به دست آمده به قدري قديمي است که نميتوان قدمتي را براي آنها در نظر گرفت اما ميتوان گفت که اين ابزار توسط «هوموساپين»ها که گونههايي شبيه به انسانهاي امروزي بودند ساخته نشده بلکه توسط «همو ارکتوس»ها يا نياکان انسانهاي امروزي ايجاد شده است.
او افزود: ابزار به دست آمده در مقايسه با ديگر ابزار کشف شده در اين جزيره متفاوت بوده و به نظر متعلق به اوايل عصر حجر آفريقا و در حدود 700 هزار سال پيش است.
علاوه بر آن بررسيهاي زمينشناختي روي صخرههايي که چنين اشيايي در آن قرار گرفته بودند نيز نشان از قدمت بسيار بالاي آنها داد به گونهاي که آزمايشهاي محققان براي تاريخ نگاري لايههاي رويي صخرهها، قدمتي در حدود 45 تا 50 هزار سال را براي آنها قايل شد.
اين قدمت که در کمترين مقدار در حدود 20 هزار سال نسبت به فرضيات پيشين درخصوص زمان آغاز دريانوردي انسانها فاصله دارد، حاکي از آن است که تاريخ ابتدايي سفرهاي دريايي انسانها به مراتب زودتر از تصورات موجود بوده است.
/109
انتهای پیام/