کشتار ميدان ژاله در اتاق جنگ کاخ صاحبقرانيه رقم خورد

مسوول روابط عمومي مجموعه فرهنگي – تاريخي نياوران در آستانه سالگرد کشتار تاريخي ميدان ژاله به ميراث آريا (chtn)، گفت: فرمان کشتار 17 شهريور که منجر به شهادت هزاران نفر در روز جمعه 17 شهريور 1357 بود نيز در اين اتاق صادر شده است.

«سالومه پوريامين» افزود: اين اتاق در قسمت شرقي عمارت صاحبقرانيه قرار دارد و براي انجام مذاکرات نظامي پهلوي دوم از سال 1345 تا 1357 هجري شمسي مورد استفاده قرار مي‏گرفته است.

او اظهار داشت: اين اتاق اکنون توسط سلاح‏هاي اهدايي، نشان زرين فضانوردان و سه نشان اهدايي از ملکه اليزابت به ايران تزيين شده است.

به گفته اين مقام مسوول از جمله ويژگي‏هاي شاخص اين اتاق ديوارهاي ضد صدا، پنجره‏هاي ضد گلوله و درهاي دوجداره است.

او تصريح کرد: عمارت کاخ صاحبقرانيه که در زمان ناصرالدين شاه قاجار بنا شد در گذر زمان اتفاقات تاريخي مهمي را از جمله امضاي فرمان مشروطيت توسط مظفرالدين شاه را به خود ديده است؛ پس از سقوط قاجاريه و روي کار آمدن سلطنت پهلوي اول صاحبقرانيه مدتي به دست فراموشي سپرده شد چرا که رضاخان در آن دوران مشغول ساخت و سازهاي کاخ سعدآباد بود و نخستين بار در سال ۱۳۱۸ هجري شمسي رضاخان به دليل ازدواج محمدرضا پهلوي با فوزيه تصميم به آماده‏سازي اين کاخ براي پذيرايي از ميهمانان گرفت.

«پوريامين» بيان داشت: در زمان سلطنت پهلوي دوم، تزئينات معماري داخلي کاخ دوباره دستخوش تغييرات عمده شد و طبقه همکف يا زيرين به نام «حوضخانه» براي پذيرايي مهمانان خصوصي و طبقه دوم به عنوان دفتر کار پهلوي دوم مورد استفاده قرار گرفت.

او بابيان اين‏که بناي کاخ صاحبقرانيه تلفيقي از معماري مدرن و سنتي است که نظيرش در تهران بسيار اندک است، گفت:تمام پنجره‏هاي اين کاخ به صورت ارسي و با معماري چليپا ساخته شده است.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390061520