بزرگترين بناي خشتي بعد از ارگ بم در دامغان قرار دارد

به گزارش ميراث آريا (chtn)،به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان، \"حميد يزداني\" با بيان اينکه ارگ بم بزرگترين سازه خشتي جهان است، افزود: ديوار باروي دامغان يکي از بزرگترين بناهاي خشتي ايران است که در استان سمنان واقع شده است.

او با اشاره به اينکه تاريخ ساخت اين بناي خشتي به اوايل دوران اسلامي يا پيش از آن مي‏رسد، گفت: اين بنا در دوره‏هاي مختلف تخريب و تجديد بنا شده است.

وي افزود: بر اساس کتابهاي تاريخي اين ديوار در دوره غازان خان (قرن هفتم –هشتم هجري قمري) تخريب و پس از به سلطنت رسيدن وي دوباره تجديد بنا شده است.

يزداني با بيان اينکه طي سالهاي متمادي و بر اثر فرسايش طبيعي قسمتهايي از اين بناي خشتي تخريب شده است، گفت: اين ديوار در دوره نادرشاه افشار تجديد بنا شده و اکنون به \"باره نادري\" مشهور است.

او هدف از ساخت اين ديوار را حفاظت از ساکنين عنوان کرد و افزود: در گذشته با توجه به اينکه دامغان در مسير جاده ابريشم قرار داشته ، از نظر موقعيت جغرافيايي و استرات‍ژيک داراي اهميت بوده و همواره مورد تهاجم قرار مي‏گرفته، ديواري با برج و باروهاي بسيار در اطراف شهر ايجاد کرده بودند.

او گفت: بر همين اساس ارگ و شارستان و خانه‏ها در داخل ديوار و کشت و زرع در فضاي خارجي ديوار انجام مي‏شده است که اکنون نيز بيشتر فضاي شهري در داخل همين ديوار و زمين‏هاي زراعي در خارج از آن قرار دارد.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان با اشاره به اينکه اين ديوار در گذشته 16 کيلومتر طول داشته گفت: در حال حاضر و بر اثر فرسايش طبيعي هشت کيلومتر از اين بناي تاريخي به يادگار مانده است.

دامغان از شهرهاي قديمي ايران است و نام آن در گذشته صددروازه بوده‌ است.

ديوار باروي دامغان در سال 1375 و به شماره 1799 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 139006163