او گفت: با توجه به سابقه پژوهش و کاوش در اين منطقه و دست آوردهاي بسيار انحصاري و اختصاصي که در ارتباط با بافت ارگانيکي انسان در دورههاي تاريخي گذشته خصوصا دوره ساساني و اشکاني از معدن نمک چهرآباد داشتيم سال جاري موضوع کاوش دوباره اين منطقه مصوب شد.
او با بيان اينکه فصل جديد کاوش مردان نمکي چهرآباد زنجان از امروز(22 شهريور ماه) آغاز شده است، گفت: معتقديم بررسيهاي جديد دراين معدن نتايج بهتري درباره پيشينه تاريخي مردان نمکي را در سبب خواهد شد.
مديرکل ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي استان زنجان افزود: اين فصل از کاوش با حضور متخصصاني از دانشگاههاي تهران، زنجان، محقق اردبيلي و بهرهگيري از توان باستانشناسان سازمان ميراثفرهنگي انجام ميگيرد.
او با بيان اينکه در اين فصل از کاوش براي نخستين بار در کشور از توان متخصصان ميان رشتهاي بهرهگيري شده است، افزود: در اين فصل از کاوش متخصصان زبدهاي از رشتههاي « انگل باستان شناسي»، « مردم شناسي»،«باستان شناسي» و...حضور خواهند داشت.
اين مقام مسوول با بيان اينکه قصد داريم در فرصتي که فصل تازه کاوش در اختيار ميگذارد ابعاد جزييتر و اطلاعات علوم ميان رشتهاي را با هم ارتباط داده و نتايج حاصله را براي استفاده علمي و عملي منتشر کنيم، گفت: اين فصل، سومين فصل عمومي کاوش و دومين فصل مشترک کاوش با هيات آلماني است و 40 روز ادامه خواهد داشت.
گفتني است تا امروز 6 مرد نمکي در اين معدن کشف شده که بهجز مرد نمکي شماره يک که در موزه ملي ايران نگهداري ميشود مابقي مردان نمکي در عمارت ذوالفقاري اين شهر در معرض ديد عموم قرار دارد.
مردان نمکي مکشوفه در معدن نمک روستاي چهرآباد زنجان گوهري بي همتا در خاورميانه و جهان به شمار ميرود.
/122
انتهای پیام/