مولفه توسعه گردشگري گيلان برابر با توسعه اقتصادي استان است

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، همزمان با هفته گردشگري نشست تخصصي «فرصت‌ها و راهکارهاي توسعه گردشگري، از تئوري تا عمل» با حضور اساتيد، دانشجويان رشته گردشگري و فعالان صنعت گردشگري در دانشگاه پيام نور برگزار شد.

در اين همايش که جمعي از مسوولان سازمان ميراث‌فرهنگي، فعالان صنعتي و گردشگري، دانشجويان و اساتيد اين رشته حضور داشتند، «اميد عزيزي» مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گيلان اظهار داشت: مولفه توسعه گردشگري در گيلان برابر است با توسعه اقتصادي آن، بنابراين بررسي تمام ابعاد گردشگري از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

او با اشاره به تشکيل انجمن دانشجويان رشته مديريت گردشگري از اساتيد دانشگاه‌ها خواست تا نسبت به تشکيل هسته اساتيد دانشگاهي اين رشته نيز همکاري کنند و متخصصان گردشگري استان گرد هم جمع شوند.

«عزيزي» گفت: بسياري از رشته‌هاي ديگر دانشگاهي نيز مي‌توانند بنا بر تخصص‌هاي خود در عرصه گردشگري داير شوند و کارهاي زيربنايي را با همکاري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و ساير ارگان‌ها در آموزش و پرورش آغاز کنند.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گيلان آشنا نبودن گيلانيان با ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي بالاي گردشگري استان را يکي از معضلات امروز برشمرد و يادآور شد: تشکيل تورهاي يکروزه گيلان‌گردي به ويژه در سطح مدارس و دانشگاه‌ها موجب رفع اين معضل و آشنايي گيلانيان با استان خود مي‌شود.

او اظهار داشت: تعداد گردشگران خارجي که وارد گيلان مي‌شوند اگرچه نسبت به گذشته رشد داشته است ولي در مقايسه با ميزان سفرهاي خارجي مردم به ساير کشورهاي دنيا کم است و بنابراين براي کم کردن اين فاصله بايد کارهاي علمي با برنامه‌ريزي مناسب انجام شود زيرا اگر قرار است گردشگري باني توسعه اقتصادي باشد بايد اينگونه خلاء‌ها پر شود.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان گيلان گفت: تا زماني که به افق تعريف شده گردشگري استان دست پيدا نکنيم، يک لحظه هم نبايد از تلاش و کوشش غافل شد و با توجه به اينکه گيلان داراي پتانسيل‌هاي فراوان است بنابراين فارغ‌التحصيلان تخصصي رشته گردشگري آن نيز هرگز نبايد بيکار باشند بلکه بايد با ارائه خلاقيت‌ها و ايده‌هاي نو وارد ميدان کار شوند.

در جهت تحقق اهداف توسعه گردشگري گيلان گام برداريم

در بخشي ديگر از اين همايش، رئيس دانشگاه پيام‌نور استان گيلان گفت: دانشجويان توانايي‌هاي بالايي دارند و مي‌توانند کارهاي بزرگي انجام دهند به ويژه آمارهاي بسيار بالاي پذيرفته‌شدگان دانشجويان دانشگاه پيام‌نور در آزمون تحصيلات تکميلي کشور نشان مي‌دهد که دانشجويان اين دانشگاه بسيار توانمند هستند.

«رضايي» گردشگري را پيونددهنده فرهنگ‌ها در عصر امروز قلمداد کرد و گفت: هم اکنون آگاهي‌ها و دانش به اوج خود رسيده و مرزها شکسته شده است؛ سازمان ميراث‌فرهنگي مي‌تواند در راستاي اعتلاي اين صنعت مهم در دنيا گام بردارد و با عملکرد خود، موانع کوچک پيشرو را نيز مرتفع سازد.

او خاطرنشان کرد: گيلان سرشار از مواهب خدادادي و پتانسيل‌هاي فراوان گردشگري است، بنابراين همه ما بايد با يکديگر در جهت تحقق اهداف توسعه آن گام برداريم.

توجه به جايگاه علم در توسعه گردشگري

در ادامه، دبير همايش «فرصت‌ها و راهکارهاي توسعه گردشگري، از تئوري تا عمل» نيز ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس گفت: مقام معظم رهبري در سال جاري دستور جهاد داده‌اند و آن هم از نوع اقتصادي آن؛ نياز امروز کشور سرباز اقتصادي است و امروز اين فرصت براي همسنگران عرصه گردشگري فراهم شده تا در اين راه تلاش و کوشش کنند.

«محمدرضا صادقي» توجه به نقش دانشگاه‌ها و جايگاه علم در توسعه گردشگري را بسيار مهم دانست و افزود: گردشگري امروز نياز به تغيير نگاه‌ها دارد و اين تغيير بزرگ بايد در تمام سطوح صورت گيرد زيرا هدف تمامي دست‌اندرکاران گردشگري يکي بوده و آن ارتقا سطح کيفي گردشگري استان است.

خاطرنشان مي‌شود، در اين همايش دو نشست تخصصي و پرسش و پاسخ با حضور معاون گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي گيلان، انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي، دبير جامعه هتلداران استان، اساتيد گردشگري دانشگاه پيام نور، نماينده جامعه راهنمايان گردشگري، جامعه واحدهاي پذيرايي و سفره خانه‌هاي سنتي، نماينده کانون دانشجويان گردشگري و نماينده خبرنگاران گردشگري استان برگزار و در خصوص فرصت‌ها و چالش‌ها و راهکارهاي توسعه گردشگري گيلان بحث و تبادل نظر شد.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 139007128