اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي کشور خاطرنشان کرد: اميدواريم روند تملکات سريعتر و کاوشهاي باستان شناسي نيز با سرعت بيشتري پيگيري شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور در ادامه گفت: روند ورود گردشگران خارجي رو به رشد است و عليرغم تحريمهاي صورت گرفته و هجمههاي رسانهاي غرب عليه ايران، ميزان ورود گردشگران به کشورمان افزايش يافته است.
او افزود: ميانگين رشد سالانه جهاني ورود گردشگر 5/3 درصد اعلام شده که اين رقم در کشور ما 5/13 درصد بوده است.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه ايران کشوري مسلمان است و بايد با برجستهتر کردن ظرفيتهاي اسلامي خود به جذب گردشگر بپردازد، گفت: اگر فشارهاي سياسي خارجي از ميان برداشته شود، ايران بالاترين ميزان گردشگران جهان را خواهد داشت.
«احمدزاده کرماني» تصريح کرد: دور چهارم سفرهاي استاني هيأت دولت براساس تأکيدات مقام معظم رهبري در خصوص پيگيري ميزان اجرايي شدن و تحقق مصوبات سه دوره سفر گذشته آغاز شده است.
او بازخواني برخي از مشکلاتي که در سفرهاي گذشته بررسي نشدهاند را از ديگر اهداف دور چهارم سفرهاي هيات دولت دانست و ادامه داد: رويکرد دولت در اين سفرها فرهنگي است و بنا بر تأکيد رئيس جمهور هماکنون هفتههاي فرهنگي استانهاي مختلف کشور در حال برگزاري است تا فرصتي براي برجسته کردن ظرفيتهاي هنري، تاريخي و ميراثي فراهم شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري که به عنوان نماينده تامالختيار رئيس جمهور به استان همدان سفر کرده بود ، گفت: در اين سفرها از نزديک با شهرستان بهار و مشکلات ساکنان اين شهرستان آشنا شديم.
او با تأکيد بر اينکه مجموع مصوبات سفرهاي گذشته هيأت دولت به اين استان 28 مصوبه بوده است، افزود: در نخستين سفر 11، در دومين 8 و در سومين دور سفرهاي استاني 9 مصوبه در اين استان به تصويب رسيده است.
معاون رئيس جمهور ضمن اشاره به اجراي 100 درصدي مصوبات سفرهاي هيات دولت به همدان، اظهار داشت: بخشي از اين پروژه ها هم اکنون در حال انجام و بخشي ديگر در حال اتمام است.
او در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر تملک محوطه تاريخي لائوديسه نهاوند، گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته 7 ميليارد و 500 ميليون ريال در سال جاري و همين مقدار نيز در سال 91 براي تملک اين محوطه اختصاص خواهد يافت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور با بيان اينکه موانع اجرايي تغيير کاربري کاروانسراي فرسفج و تاج آباد در اين سفر محقق شد، ادامه داد: اين کاروانسراها در آينده به بازارچه صنايعدستي تبديل خواهند شد.
او با اشاره به اعطاي تسهيلات گردشگري با هدف توسعه زيرساختهاي استان همدان، يادآور شد: 28 منطقه نمونه گردشگري در همدان به تصويب رسيده که دولت در حال توسعه زيرساختهاي آنهاست و سپس به بخش خصوصي واگذار ميشود.
«احمدزاده کرماني» خاطرنشان کرد: هم اکنون 2 هزار و 400 ميليارد ريال سرمايهگذاري در بخش گردشگري استان همدان انجام شده است.
او با بيان اينکه روند توسعه سرمايهگذاري در اين استان در حال شتاب گرفتن است، اضافه کرد: با وجود اين، هنوز به شرايط ايده آل دست نيافتهايم.
نماينده تامالختيار رئيس جمهور در شهرستان بهار ورود کالاي قاچاق به کشور را از جمله معضلاتي دانست که بايد از طريق کنترل مجاري غيررسمي با آن مقابله کرد و گفت: مردم نيز با بررسي، اصالت سنجي و خريداري نکردن توليدات خارجي ميتوانند ياري بخش صنعتگران، به ويژه سفالگران لالجين، باشند.
معاون رئيس جمهور در خصوص حضور هنرمندان در نمايشگاههاي خارجي گفت: کانون جهانگردي و اتومبيلراني در راستاي اجراي اهداف سازمان ميراث فرهنگي اقدام به برگزاري نمايشگاه در ساير کشورهاي جهان ميکند که در بسياري از اين نمايشگاهها غرفهاي را به عرضه و معرفي صنايعدستي ايران اختصاص ميدهد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور ثبت جهاني گنبد قابوس، موسيقي و اقوام ايراني و جنگل هاي حرا را از جمله پروندههاي پيشروي اين سازمان دانست و يادآور شد: غار عليصدر هم گزينه مناسبي براي ثبت جهاني است که مراحل ثبت آن بايد آغاز شود.
«احمدزاده کرماني» از ادامه فعاليتها براي راهاندازي موزه منطقهاي غرب کشور به ميزباني استان همدان خبر داد و بيان داشت: راهاندازي اين موزه از مصوبات دور نخست سفرهاي هيات دولت به شمار ميرود که اعتبار 35 ميليارد ريالي براي آن در نظر گرفته شده است.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: تا به حال 20 ميليارد ريال از اين اعتبار هزينه شده که با توجه به حجم کار و اهميت اين موضوع به نظر ميرسد راهاندازي موزه منطقهاي غرب کشور به صرف زمان بيشتري نيازمند است.
«احمدزاده کرماني» تصريح کرد: همچنين راهاندازي گنجينه اشياي استان يکي ديگر از مصوبات دور نخست سفرها محسوب ميشود که همزمان با موزه منطقهاي غرب کشور آغاز شده و تا به حال 80 درصد پيشرفت فيزيکي داشته است.
اين مقام مسوول در ادامه اين نشست در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران در مورد وضعيت فعالان رشته مبلمان منبت به عنوان يکي از رشتههاي بومي و مزيت دار استان و نيز وضعيت صادرات اين توليدات بيان داشت: بيش از 6 هزار و 500 کارگاه مبلمان منبت در همدان فعاليت ميکنند. اما بررسيهاي کارشناسي نشان ميدهد که حجم صادرات با حجم سرمايهگذاري در اين عرصه همخواني ندارد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ادامه اظهار داشت: به نظر ميرسد بازارسازي براي مبلمان منبت در کشورهايي که اين گروه از توليدات آنجا از اقبال بيشتري برخوردار است و نيز ارائه تسهيلات به صنعتگران و هنرمندان فعال در اين رشته با رويکرد راهاندازي خوشه توليدي و صادراتي مبلمان منبت، به حل مشکلات فعالان اين هنر- صنعت کمک خواهد کرد.
او در ادامه به وضعيت گاز رساني کارگاههاي سفال لالجين اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به بالارفتن قيمت نفت سفيد، پيشنهاد سازمان ميراثفرهنگي کشور برگزاري نشستي با حضور شرکت گاز و معاونت صنايعدستي و تأمين بخشي از هزينههاي گاز رساني توسط صنعتگران و بخشي ديگر توسط شرکت گاز است.
معاون رئيس جمهور تأکيد کرد: سازمان ميراثفرهنگي کشور بسته حمايتي هدفمندسازي يارانهها را تهيه کرده است تا نسبت به کاهش تعرفه سوخت اين کارگاهها که در حال حاضر همرديف واحدهاي صنعتي محاسبه ميشود، اقداماتي صورت گيرد.
112/
انتهای پیام/