او گفت: حفظ آثار تاريخي و ثبتشده ملي از مهمترين وظايف سازماني اين ادارهکل است و به هيچ قيمتي اجازه نميدهيم عدهاي سودجو آثار ملي گيلان را که هويت تاريخي اين استان ولايتمدار است، تخريب کنند.
عزيزي تصريح کرد: شوراي فني و پايگاههاي حفاظتي اين ادارهکل بهصورت شبانهروزي آماده برخورد با متجاوزان به حريم آثار ملي هستند و بر اساس قانون، بدون هيچ اغماضي با متخلفان برخورد ميشود.
اين مقام مسوول با اشاره به وظيفه ذاتي و حاکميتي اين ادارهکل براي شناسايي و ثبت آثار ارزشمند منقول و غيرمنقول فرهنگي و تاريخي، بيان داشت: طبق بند 6 ماده 3 قانون اساسنامه سازمان ميراثفرهنگي کشور مصوب سال 67 مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه اقدام کردهايم.
او با اشاره به تخريب غيرقانوني بخشي از خانه مسکوني پاکسرشت صوفي به دست فرد معلوم، اظهار داشت: از تخريب بخش عمدهاي از اين خانه جلوگيري شد و پرونده متخلف با تکميل در بخش حقوقي اين اداره براي مرجع قضايي ارسال شد.
عزيزي گفت: طبيعي است ثبت يک اثر ملي داراي آثار حقوقي است که از جمله آنها ضرورت اقدامهاي حفاظتي و حراستي است و اين موضوع به مالک خصوصي ابلاغ شده است.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان به استناد ماده 558 و 564 قانون مجازات اسلامي داير بر تخريب بخشي از يک اثر تاريخي ثبتشده عليه فرد معلومي شکايت و تقاضاي رسيدگي عاجل کرده است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان اضافه کرد: خانه مسکوني پاکسرشت صوفي در بخش مرکزي املش گيلان واقع شده است و قدمت آن به اواسط دوره قاجار ميرسد.
عزيزي با قدرداني از همکاري مردم با ماموران يگان حفاظت گفت: ميراثفرهنگي يادگار نياکان و هويت گيلان است و ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان بيشتر زمان و نيروي انساني خود را معطوف حفاظت از آثار تاريخي استان کرده است.
او افزود: مردم در صورت مشاهده افراد سودجو و مخربان آثار تاريخي گيلان، مراتب را به اين ادارهکل و يا پايگاههاي حفاظتي مستقر در شهرستانها اطلاع دهند.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان با بيان اين که اصالت هر قوم و ملتي در فرهنگ و تمدن آنها نهفته است، تصريح کرد: ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گيلان تلاش گستردهاي را در حفظ و نگهداري فرهنگ و دستاوردهاي فرهنگي اجرايي کرده است.
او اظهار داشت: نيروهاي يگان گيلان در سطح استان مستقرند و وظيفه سرکشي به آثار و تپههاي ثبتي را به عهده دارند، و به محض مشاهده حفاري يا دخل و تصرف در آثار يا تجاوز به حريم بناهاي تاريخي شهرستانها مراتب را به دفتر يگان اطلاع داده، با هماهنگي و تعامل نيروهاي انتظامي اقدامهاي لازم را انجام ميدهند.
به گزارش ميراث آريا، عزيزي افزود: يگان حفاظت، نيروي مخلص در دفاع از آثار تاريخي و فرهنگي و نماينده مردم در برخورد با متجاوزان به آثار ملي است.
او با تشريح ماده 558 قانون مجازات اسلامي يادآور شد: طبق اين ماده هرکس به تمام و يا قسمتي از ابنيه، اماکن، محوطهها و مجموعههاي فرهنگي، تاريخي يا مذهبي که در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است يا تزئينات، تاسيسات، اشيا و لوازم و خطوط و نقوش منصوب يا موجود در اماکن مذکور که به طور مستقل نيز واجد حيثيت فرهنگي، تاريخي يا مذهبي باشد، خرابي وارد آورد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از يک سال تا 10 سال محکوم ميشود.
/119
انتهای پیام/