وي افزود: بر اساس پژوهشهايي که در يک پروسه زماني 5 تا 6 سال صورت گرفت و طي 6 فصل حفاري به اطلاعات مناسبي در مورد ساختار اجتماعي و فرهنگي جيرفت دست يافتيم.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور تصريح کرد: کاوشها و حفاريهاي غيرمجازي که طي سالهاي 79 تا 82 انجام شد زمينهساز خروج بخشي از اشياي حوزه تمدني جيرفت از مرزهاي آبي و خاکي ايران شده بود.
احمدزاده خاطرنشان کرد: با خروج غير قانوني 18 قلم از اشياي تاريخي جيرفت به کشور انگلستان اين اشيا در حراجي برکت لندن به نمايش درآمد.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اين که بر اساس شکايت سازمان ميراثفرهنگي و پس از سالها پيگيري حقوقي و ديپلماتيک براي جلوگيري از حراج اين اشياي ارزشمند تاريخي،سرانجام دادگاه انگلستان با مستندات ارايه شده به بازگرداندن آثار جيرفت به ايران راي داد، اظهار داشت: اين اشيا طي يک پروتکل و با حضور مقامات کشور وارد ايران شد.
اين مقام مسوول در ادامه، از برگزاري آيين رونمايي از اشياي تاريخي جيرفت طي هفته آينده در موزه ملي خبر داد و افزود: اين اشيا به احتمال زياد امروز – سهشنبه- به سازمان ميراثفرهنگي کشور تحويل داده ميشود.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي بيان داشت: پژوهش و بررسي اين آثار ارزشمند اطلاعات مهمي را در اختيار ما قرار ميدهد، ضمن اين که ميتواند نتايج تحقيقات پيشين را دستخوش تغييراتي کند.
احمدزاده همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر بازگرداندن الواح گلي هخامنشي به کشور نيز گفت: دادگاه آمريکا نيز درخصوص بازگرداندن اين الواح راي را به نفع ايران صادر کرده اما متاسفانه مطلع شديم الواح هخامنشي از سوي پليس اين کشور توقيف شده است.
وي تاکيد کرد: توقيف اين الواح مبناي حقوقي ندارد و کارشناسيشده نيست و خارج از عرف و قوانين بين المللي انجام شده است.
معاون رئيس جمهور اظهار داشت: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اعتراض خود را رسماً اعلام کرده و اين موضوع به صورت جدي از سوي سازمان ميراث فرهنگي کشور در حال پيگيري است.
111/
انتهای پیام/