پاپوش سنتي زنجان فاصله بسياري تا فراموشي دارد

«سعيد حسني»، در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين مطلب افزود: صنعت کفاشي از قرن يازدهم هـ .ق در شهر زنجان رونق داشته است.

وي با اشاره به اين که چارق قديمي زنجان پا‌پوشي بدون پاشنه و از جنس چرم خام بوده، افزود: اين چارق با بندهايي بلند به ساق پا بسته مي‌شد و در روستاها بيش‌تر مورد استفاده چوپانان قرار مي‌گرفت.

معاون صنايع‌دستي استان زنجان با تاکيد بر اين که چارق‌دوزي فاصله بسياري تا فراموشي دارد، تصريح کرد: در سال‌هاي اخير چارق با رويه‌اي از چرم قرمز توليد مي‌شود.

وي با بيان اين که چارق‌هاي مذکور بدون بند است، ادامه داد: اين محصول که توليد آن حدود چهل سال پيش رواج داشته و امروز کم‌تر توليد مي‌شود، نوکي عقابي و برگشته دارد.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري زنجان يادآور شد: چارق کنوني زنجان شکل خاص و ظريفي دارد و زنان و دختران شهري اغلب از آن به عنوان کفش روفرشي استفاده مي‌کنند.

وي در گفت‌وگو با ميراث آريا افزود: اين نوع چارق پاشنه‌دار و کف آن از چرم است و رويه‌اش از نخ‌هاي ابريشم و گلابتون به رنگ‌هاي مختلف بافته و تزيين مي‌شود.

معاون صنايع‌دستي زنجان در پايان خاطرنشان کرد: يکي از استادان معروف چارق‌دوز زنجان به نام مرحوم استاد «اصغر خطيبي» چارق فعلي را در اين استان رواج داده است.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390092229