وي با اشاره به اين که روستاي خراشاد از سال 88 عنوان نخستين روستاي هدف صنايعدستي کشور را از آن خود کرد و اظهار داشت: با توجه به وجود پتانسيلهاي بالاي صنايعدستي بومي در خراشاد و جاذبههاي بکر گردشگري طبيعي و فرهنگي، روستاي خراشاد به عنوان نخستين روستاي هدف صنايعدستي کشور معرفي شد.
معاون صنايعدستي اداره کل ميراثفرهنگي خراسان جنوبي اضافه کرد: اشتغال منطقه خراشاد بيشتر شامل کشاورزي، دامداري، قاليبافي، گليم بافي و نساجي سنتي (تور بافي، پارچهبافي سنتي) است و زعفران، زرشک، عناب، توت، گردو و زردآلو به عنوان عمده محصولات کشاورزي خراشاد محسوب ميشوند.
انوري مقدم ادامه داد: زنان روستاي خراشاد همگي در توليد پارچههاي سنتي اشتغال دارند و به خوبي ميتوان شاهد فعاليت سه نسل در توليد اين پارچهها بود.
به گفته اين مقام مسوول زنان روستا از جمله خرد و کلان، بيسواد و تحصيلکرده در توليد پارچههاي سنتي اشتغال دارند و پيوند حداقل دو نسل در اين حرفه مشهود است.
وي با بيان اين که فعاليت شرکت تعاومي زنان خراشاد زمينهساز توسعه فعاليتهاي پارچهبافي اين روستا شده است، گفت: اين تعاوني پيگيريهاي لازم در زمينه اعطاي تسهيلات مختلف چون حضور در نمايشگاههاي داخلي، دريافت کارت شناسايي صنعتگري و بيمه تامين اجتماعي را انجام داده است.
معاون صنايعدستي اين استان تاکيد کرد: کارگاههاي پارچهبافي سنتي همگي خانگي هستند که به دليل فعاليت مناسبي که تعاوني زنان خراشاد در توسعه بازار فروش دارد اغلب توليدات در داخل و خارج از کشور به خوبي فروخته ميشوند.
انوري مقدم در گفتوگو با ميراث آريا خاطرنشان کرد: نخستين روستاي هدف صنايعدستي کشور محل رفت و آمد گردشگران داخلي و خارجي است و اين موضوع ميتواند در اقتصاد هنرمندان و صنعتگران اين منطقه تأثير بسياري داشته باشد.
111/
انتهای پیام/