«علي اصغر ولدبيگي»، تصريح کرد: اين برنامه، آثار تاريخي و تمدن ايران را در قالب فيلم مستند از آغاز تمدن بشر در قبل از هزاره سوم تا قرن پانزدهم ميلادي به تصوير کشيده است.
وي ساخت اين مستند را همراه با پژوهش و تحقيقات متعدد دانست و اظهار داشت: به دليل فقر منابع ترجمه شده آثار ايران بيشتر از منابع ترجمه شده متون انگليسي و ترکيهاي استفاده کرديم و ساخت آن 4سال به طول انجاميد.
« ولد بيگي»، با اشاره به اينکه پرداختن به آثار معماري دالان ورود ما به تاريخ تمدن در اين کشورها بود، بيان کرد: در اين مستند با بررسي آثار معماري سعي کرديم زاوياي تمدن تاريخي ايراني را از جهات گوناگون جلوي دوربين ببريم .
تهيه کننده برنامه \" ايران فراسو \" با تاکيد بر اينکه بيشترين مانور را بر روي آثار معماري بوده، اضافه کرد: به عنوان مثال کتيبه خشايار، به عنوان يک شاهکار و از معروفترين کتيبههاي هخامنشي است که به هزاره سوم و دوم قبل از ميلاد بر ميگردد، اين کتيبه در حال حاضر در قلعه تاريخي \" وان \" ترکيه است که در اين برنامه به آن پرداخته ميشود.
\" ولد بيگي \" مهم ترين هدف و دغدغه از ساخت اين برنامه را معني کردن مفهوم ايران دانست و گفت: سير تطور تاريخ اشياء تاريخي ايران، بررسي شکل جغرافيايي و جغرافياي سياسي طبيعي ايران از ديگر مضامين اين برنامه است .
وي واکاوي هنجارها و رفتارهاي تاريخي در ادوار مختلف را يکي ديگر از رويکردهاي اين مستند دانست و بيان کرد: بخشي از رفتارهاي تاريخي گذشته و بيشترين نمونههاي ارتباطي فرهنگي و تاريخي در بازارهاي سنتي سوريه ، ترکيه و ترکمنستان از ديگر موارد مورد بررسي در برنامه «ايران فراسو » است.
گفتني است \" ايران فراسو \" کاري از گروه فرهنگي و معارف شبکه يک سيما در 15 قسمت 30 دقيقه اي آماده پخش و قرار گرفتن در کنداکتور است .
/120
انتهای پیام/