واقع شدن تالابهاي چهارگانه چغاخور، گندمان، علي آباد و سولقان در گستره چهارمحال و بختياري شرايطي ويژه و منحصر به فردي را براي اين قطعه از طبيعت کشور به لحاظ ارزشهاي زيست محيطي و ظرفيتهاي اکوتوريسمي به ارمغان آورده است.
تالابهاي چهارگانهاي که به صورت زنجيروار از ضلع جنوبي شهرستان بروجن، در امتداد کوه کلار به طرف غرب منطقه گسترده شده و با ايجاد يک مجموعه بزرگ زيستي، زيستگاههاي کم همتاي پرندگان مهاجر و ماهيان منحصر به فرد است.
اين مجموعه تالابي بزرگ و ارزشمند، چهارمحال و بختياري را به يکي از شاهراههاي عبور پرندگان مهاجر و آبزي از کشورهاي اروپايي و روسيه و استان هاي شمالي کشورمان به سمت کشورهاي حوضه خليج فارس تبديل کرده است.
تالاب بين المللي چغاخور چهارمحال و بختياري با وجود گونههاي بي شمار گياهي و آبزيان موجب تنوع زيست محيطي، کوچ هزاران پرنده و توسعه اکوتوريسم منطقه و افزايش ورود گردشگران شده است.
تالاب بين المللي چغاخور با بيش از دو هزار و ۳۰۰ هکتار مساحت در نزديکي شهر بلداجي در شهرستان بروجن و در دامنه ارتفاعات بر آفتاب و کلار است.
مساحت آبي اين تالاب يک هزار و ۳۶۰ تا يک هزار و ۵۰۰ هکتار و عمق آبي آن شش متر مربع است.
اين تالاب با ۵۸ گونه گياهي و آبزيان از اهميت زيست محيطي بالايي برخوردار بوده و در فصل تابستان حاشيه آن به يک دهکده سياحتي گردشگران تبديل مي شود.
پوشش گياهي اين تالاب از گونه هاي حاشيه اي، نم پسند و شناور و غوطه ور تشکيل شده که عمده ترين آنان بيد، مرغ پگن، پتامژتون، پليگونيوم و ساز است.
پرندگان چغاخور مرغابي، انواع حواصيل، لک لک سفيد، خروس کولي، کشيم، باکلان، مرغابي سانان، فلامينگو، يلوه، اکراس، قو، سليم، کاکاني ها و آبزياني مانند ماهي کپور، گامبوزياد (ماهي گورخري) با ارزش ژنتيکي، کنترل بيولوژيکي، زينتي، مطالعاتي، صيد تجاري و غذايي و همچنين خزندگاني شامل لاک پشت آبزي، حيواناني نظير گراز، شغال، گرگ، روباه و خرگوش در مجاور آن زندگي مي کنند.
/120
انتهای پیام/