وي افزود: طب مقولهاي است که متناسب با ظرفيتهاي جغرافيايي هر قوم در دل اقوام مختلف رشد کرده و سينه به سينه منتقل شده از اينرو اين علم را ميتوان به عنوان يک ميراث فرهنگي تلقي کرد.
وي با بيان اينکه هدف طب سنتي تعالي جسم، روح و روان انسان است ، يادآور شد: يکي از ويژگيهاي طب سنتي اين است که پيشگيري را مقدم بر درمان ميداند و تلاش ميکند تا سلامت انسان هميشه در جامعه فراهم باشد.
وي اظهار داشت: طب سنتي که ريشهاي چند هزار ساله در ايران دارد از ديرباز توانسته جاي خود را در دل اقوام مختلف باز کند و امروز نيز با وجود طب نوين همچنان نيازمند بهرهگيري از علم طب سنتي هستيم.
علويان صدر خاطر نشان کرد: مهمترين خصوصيت طب سنتي اين است که با گياهدرماني آغاز و با رواندرماني ادامه مييابد و جراحي و کاردرماني در آخرين مرحله اين علم قرار دارد.
وي با اشاره به موفقيت طب سنتي در دوران گذشته يادآور شد: در ساليان بسيار دور در شهر سوخته جراحي چشم با بهرهگيري از طب سنتي انجام شد که در نوع خود بينظير است.
وي با بيان اينکه طب سنتي يک علم و در عين حال يک هنر است، اضافه کرد: اين علم و هنر نيازمند حفاظت و حمايت است و بايد با ديدگاه جديدي به اين علم نگاه کرد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با تاکيد بر اينکه طب سنتي بايد حيات خويش را مجددا پيدا کند خاطر نشان کرد: طب سنتي ميتواند به دانشگاه و مراکز علمي نيز راه يافته و دانشجويان در کنار طب نوين به فراگيري علم طب سنتي نيز بپردازند.
معاون ميراث فرهنگي کشور تبليغات منفي عليه طب سنتي را يکي از خطراتي نام برد که اين طب را تهديد ميکند.
علويان صدر خاطر نشان کرد: بايد به تبليغات منفي در خصوص اين علم پاسخ داد و در سطح جامعه اعتمادسازي ايجاد کرد.
معاون ميراث فرهنگي کشور در پايان بر لزوم آسيبشناسي اين علم و مستندسازي روشهاي درماني طب سنتي تاکيد کرد.
/108
انتهای پیام/