مهارت سنتي حصيربافي گيلان ثبت ملي شد

سرپرست معاونت صنايع دستي گيلان در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: رويش انواع گياهان خود رو با توجه به اقليم منطقه در کنار مرداب‌ها و آبگيرها سبب پديد آمدن انواع محصولات حصيري از ديرباز در گيلان شده است.

«نادر ذاکري» اضافه کرد:‌ اين فعاليت زنانه به عنوان يکي از مشاغل فرعي خانوارهاي روستايي و حتي شهري به ويژه در نواحي اطراف تالاب از اقبال زيادي برخوردار بوده و از منابع درآمد قابل توجه به شمار مي‌رفته است.

وي با اشاره به اين که در بافت حصير از انواع گياهان محلي و بومي استفاده مي‌شود، اظهارداشت: از گياه «سوف» براي بافت زيرانداز و از گياه «لي» براي بافت انواع زنبيل، سبد، کلاه و سفره استفاده مي‌شود.

سرپرست معاونت صنايع‌ دستي اين استان ادامه داد: نقوش به کار رفته در بافت زيراندازهاي حصيري شامل نقش پا، سايه، گل وشه، ليلا لاچ، غازياني، کاول لاچ، ثوريا لاچ، شمشير لاچ، گل دسته لاچ و قالي لاچ است.

ذاکري بيان کرد: ثبت ملي اين مهارت سنتي پيشنهادي از سوي معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان بود که در همايش ملي ثبت آثار تاريخي، معنوي و طبيعي کشور مطرح و با اقبال خوبي رو به رو شد.

به گزارش ميراث آريا از 26 اثر پيشنهادي اين اداره کل 25 اثر در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390102540