در اين مراسم که صبح امروز در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، احمدينژاد با اشاره به اهميت ميراث فرهنگي و لزوم انتقال آن به نسلهاي بعدي اضافه کرد: افراد کوته فکري که درک درستي از ميراث فرهنگي و تاريخي ندارند؛ اين ميراث ارزشمند را با محاسبات اقتصادي ميسنجند و به خاطر محاسبات اقتصادي خود گاه دست به تخريب ميراث فرهنگي ميزنند.
وي با بيان اينکه ماموريتهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از اهميت بالايي برخوردار است يادآور شد: ماموريت اول اين سازمان صيانت از ميراث فرهنگي است که مهمترين ماموريت اين سازمان به شمار ميآيد چرا که انسان بدون فرهنگ معنا ندارد.
رئيس جمهور اظهار داشت: در طول تاريخ همواره چهره ايران يک چهره فرهنگي بوده و کسانيکه ايران ميشناسند و يا تاريخ ايران را مطالعه کردهاند تصويري را که از ايران دارند يک تصوير فرهنگي است بنابراين ميراث فرهنگي و تاريخي ايران زمين بايد حفظ و به نسلهاي آينده منتقل شود.
وي با بيان اينکه ايراني در هر کجاي دنيا که برود اثر فرهنگي از خود به جاي ميگذارد خاطر نشان کرد: اين مسأله به خاطر انديشهها و فرهنگهاي متعالي ايرانيان است.
رئيسجمهور با اشاره به اهميت ميراث مادي و معنوي در ايران اضافه کرد: ميراث مادي مانند ابنيه و اماکن تاريخي در کنار ميراث معنوي مانند آداب،رسوم، انديشهها و عقايد مردم ايرانزمين بايد حفظ و پاسداري شود.
وي با بيان اينکه صيانت از ميراث فرهنگي در حقيقت صيانت از توحيد، عدالت، امامت و فطرت انساني است خاطر نشان کرد: انسان زماني به سمت قله پيشرفت حرکت ميکند که مسير آن درست تعيين شود و خوشبختانه ملت ايران از ديرباز مسير پيشرفت و قله هدف را شناسايي و ترسيم کرده است.
وي با بيان اين مطلب که ميراث فرهنگي حافظه تاريخي يک ملت است ادامه داد: اين حافظه تاريخي به يک ملت هويت ميدهد و مبناي پردازش و عامل جهتيابي يک ملت در پيچ و خم تاريخ است بنابراين هيچگاه نميتوان حافظه تاريخي و گذشته يک ملت پاک کرد.
احمدينژاد خاطر نشان کرد: ميراث فرهنگي بزرگترين سرمايه يک ملت است که نشاندهنده فرهنگ، هنر، زيبايي و تاريخي آن ملت است.
وي با اشاره به ماموريت دوم سازمان ميراث فرهنگي در خصوص حفظ و صيانت از صنايع دستي يادآور شد: صنايع دستي در واقع هنر دستي است که با انسان حرف ميزند.
وي با تاکيد بر حفاظت و صيانت از صنايع دستي بر آموزش صحيح صنايع دستي و انتقال آنها به نسلهاي بعدي تاکيد کرد.
احمدي نژاد با اشاره به فعاليت برخي از بانوان در حوزه هنرهاي دستي و صنايع دستي در گذشته و حال يادآور شد: آثاري که اين بانوان از خود بجاي گذاشتهاند آثاري زيباست که نشاندهنده يک زندگي هنرمندانه است.
رئيس قوه مجريه در ادامه گفت: صنايع دستي ما يک فرهنگ است که تجلي روح هنرآفرين ايرانيان است و بايد اين هنر زيبا را توسعه داد.
احمدينژاد با اشاره به ماموريت سوم اين سازمان از گردشگري به عنوان يکي ديگر از ماموريتهاي مهم سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري نام برد و يادآور شد: گردشگري در حقيقت يک کار فرهنگي است اما متاسفانه قرباني نظام سرمايهداري شده و برخي افراد گردشگري را نيز بر اساس محاسبات اقتصادي خود ميسنجند.
وي با بيان اينکه هدف گردشگري ارتباط فرهنگي بين ملتهاست خاطر نشان کرد: افق نگاه افرادي که به کشورهاي مختلف دنيا سفر کردهاند با ساير افراد متفاوت است.
وي افزود: خداوند انسان را خلق نکرده که تنها در يک محيط جغرافيايي ساکن باشد بلکه انسان خلق شده است تا جهاني فکر کند.
رئيس قوه مجريه افزود: گردشگري بستري است که ميتواند انديشه متعالي شدن انسانها را فراهم کرده و فکرها، انديشه و دلها را به هم نزديک کند.
رئيسجمهور با اشاره به اهميت مسافرت و نقش آن در غنيسازي اوقات فراغت خانوادههاي ايراني خاطر نشان کرد: بايد زمينه مسافرت آسان و کم هزينه خانوادههاي ايراني را فراهم کرد.
وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دولت نهم و دهم در حوزه گردشگري يادآور شد: حجم کار از سال 84 تا کنون نسبت به دولتهاي قبلي در حوزه گردشگري 10 برابر شده و معادل کل تاريخ کشور تخت اقامتي ايجاد شده است.
رئيسجمهور با بيان اينکه سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري يک سازمان با انگيزه، سرپا و جهتدار است يادآور شد: اين سازمان فعالترين سازمان فرهنگي کشور است که بايد با قوت و قدرت به راه خود ادامه دهد.
در پايان صحبتهاي رئيسجمهور «سيد حسن موسوي» به عنوان رئيس جديد سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري معرفي و حکم خود را از دکتر احمدينژاد دريافت کرد.
/108
انتهای پیام/