اين مقام مسوول با اشاره به اين که آسيبشناسي اين اثر در سالهاي گذشته انجام شده است، گفت: با اجراي سيستم ناکش و نصب کانال دفع نم در فضاي شبستان و بامسازي، مشکل نفوذ رطوبت در بنا به طور کامل حل ميشود.
وي با اشاره به اين که سبکسازي بام اين مسجد در اولويت اقدامات مرمتي قرار دارد، تصريح کرد: پس از حذف ايزوگام، ايجاد لايه پالانهپوش(آجرفرش اوليه) به شکل سنتي، نصب طاقهاي تيغهاي، ريختن لايه پودري پوکه و در نهايت ايزولاسيون بام از اقداماتي است که براي ساماندهي سقف شبستان انجام خواهد شد.
رحيمي با اشاره به ستونهاي ساخته شده براي نصب سايهبان در حياط مسجد که زاويه ديد شبستان را بسته و به اصالت بنا صدمه زده است، ادامه داد: اين سازههاي جديد بايد اصولي تعبيه شود که بازسازي آنها به شکل رواق در صورت تامين اعتبار انجام خواهد شد.
مديرکل ميراث فرهنگي کرمانشاه با بيان اين که تزيينات داخلي سقف اين مسجد نياز به ساماندهي دارد، افزود: اين مسجد با فضاهايي چون شبستان و حياط، فاقد گنبد و گلدسته است و فقط يک مناره دارد که براي اقامه اذان از آن استفاده ميکردهاند.
مسجد نواب کرمانشاه توسط نواب عاليه خانم کوچک، فرزند فتحعليشاه قاجار، در سال 1222 هجري قمري در زمان حکومت شاهزاده محمد علي ميرزاي دولتشاه، در محلهاي از محلات سهگانه کرمانشاه به نام برزهدماغ ساخته شده است.
ب/110
انتهای پیام/