پژوهش بر روي سفال خاکستري حلقه مفقوده پيدايش آن را کامل مي‌کند

«يويي آريماتسو» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب اظهار داشت: اطلاع چنداني در مورد پيشينه و منشا سفال داغدار و خاکستري که شاخص دوره‌ مفرغ در ايران است موجود نيست چرا که دليل کمتر شناخته شدن فرهنگ عصر مفرغ به ويژه در اين منطقه از ايران، عدم شناخت کافي درباره منشا اين نوع سفال است.

وي تصريح کرد: در سال‌هاي اخير سفالي که به نظر مي‌رسد مربوط به قديمي‌ترين دوره مفرغ است از تپه حسين‌آباد دشت گرگان به دست آمد که تلاش شد با انجام تحقيقات باستان‌شناسي به سرمنشا اين سفال‌هاي خاکستري نزديک شويم.

به گزارش ميراث‌آريا، اين پژوهشگر ادامه داد: تغييرات لايه‌نگاري محوطه فوق، بيانگر تغييرات فرم و تکنيک اين نوع سفال در قديميترين فاز آن است؛ انتظار مي‌رود با کمک سفال‌هاي مشابه در مناطق ديگر بتوان اطلاعاتي از اين سفال به دست آورد. به نظر مي‌رسد سفال حسين‌آباد مرتبط به فاز «پيدايش» سفال خاکستري داغدار باشد و ممکن است مطالعه‌ اين نوع سفال بتواند وقفه‌اي که در ترتيب گاهنگاري آن وجود دارد را کامل کند.

آريماتسو افزود: تقسيم‌بندي داده‌هاي اين نوع سفال براي گاهنگاري عصر مفرغ گرگان مفيد است چرا که به نظر مي‌رسد توضيح پيدايش اين نوع سفال امکان‌پذير شده است.

عضو گروه باستان‌شناسي دانشگاه هيروشيماي ژاپن خاطرنشان کرد: در طول پژوهش‌هايي که در ايران انجام شد فرايند سفال خاکستري داغدار نه تنها از نظر کمّي بلکه از نظر کيفي تغييراتي در زمينه‌ي تکنيک و کاربرد آن مورد بررسي قرار گرفت که با اين وجود مي‌توان اذعان داشت که سفال حسين‌آباد داده‌هاي مهمي براي تجزيه و تحليل منشا و تغييرات منطقه‌اي در سفال خاکستري داغدار ايران دارد.
ص/102

انتهای پیام/

کد خبر 1390120662