وي افزود: بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته در سال آينده شاهد رشد 300 درصدي صادرات صنايعدستي در کشور خواهيم بود.
وي خاطر نشان کرد: رشد 300 درصدي صادرات صنايعدستي در حقيقت به احياي هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور که از قدمت، زيبايي و تنوع برخوردار است کمک خواهد کرد.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ادامه اين مراسم از تدوين لايحه تشکيل منطقه نمونه زيارتي در کشور خبر داد و گفت: منطقه نمونه زيارتي کشور در سه شهر زيارتي مشهد، قم و شيراز تشکيل خواهد شد.
وي اضافه کرد: بر اساس لايحهاي که در حال حاضر در دولت در حال تدوين است سه شهر زيارتي مشهد، شيراز و قم به عنوان منطقه نمونه زيارتي در کشور معرفي خواهند شد.
وي افزود: اين لايحه پس از تنظيم از سوي دولت به مجلس شوراي اسلامي تقديم خواهد شد.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اهميت اين لايحه يادآور شد: در صورت تصويب اين لايحه در مجلس شوراي اسلامي شاهد ورود سالانه حدود 8 ميليون گردشگر مذهبي از کشورهاي مختلف دنيا خواهيم بود.
موسوي با اشاره به اشتياق و علاقه کشورهاي مسلمان خصوصاً شيعيان دنيا براي سفر به ايران و زيارت حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و صدها امامزاده ديگر در ايران يادآور شد: اين اشتياق و علاقه شيعيان و ساير مسلمانان براي زيارت حرم ائمه معصومين و امامزادگان يک فرصت بسيار مناسبي است که بايد از آن به نحو احسن استفاده کرد.
وي بار ديگر بر جايگزيني صنعت گردشگري به جاي صادرات تاکيد کرد و يادآور شد: رياست محترم جمهور در جلسه شب گذشته هيات دولت در استان البرز نيز بر رفع مشکل اشتغال در کشور با توجه بر توسعه و تقويت صنعت گردشگري تاکيد کرد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با بيان اين که جاذبههاي تاريخي و طبيعي ايران ميتواند مهمترين عوامل جذب گردشگران خارجي باشد ادامه داد: ايران جزو 5 کشور تاريخي دنيا و همچنين جزو 10 کشور طبيعي دنيا به شمار ميآيد و جاذبههاي فراوان طبيعي و تاريخي در اين کشور ميتواند به جذب ميليونها گردشگر خارجي در سال کمک فراواني بکند.
معاون رئيسجمهور با بيان اين که گردشگري که ايران را به عنوان مقصد گردشگري خود انتخاب ميکند گردشگر سالمي است اظهار داشت: گردشگراني که به ايران ميآيند گردشگران مذهبي، طبيعي، سلامت و گردشگران طبيعي هستند که براي بازديد از جاذبههاي تاريخي و طبيعي ايران اين کشور را به عنوان مقصد گردشگري خود انتخاب ميکنند.
موسوي بر رفع مشکل اشتغال با توجه هر چه بيشتر به تقويت، رشد و توسعه صنعت گردشگري تاکيد کرد و ادامه داد: زيرساختهاي ورود بيش از 7 ميليون گردشگر به کشور در حال حاضر فراهم است و جذب 20 ميليون گردشگر خارجي که در اسناد پيوستي سند چشمانداز 20 ساله نظام به آن اشاره شده است نيز در دستور کار اين سازمان قرار دارد.
وي با بيان اين که اگر بتوانيم به رقم جذب 20 ميليون گردشگر خارجي در سال دست پيدا کنيم بيش از 4 ميليون شغل مستقيم و 11 ميليون شغل غيرمستقيم در کشور ايجاد خواهد شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بيش از 3 ميليون گردشگر خارجي به کشور وارد ميشود.
وي همچنين بر توانايي ايران بر جذب 20 ميليون گردشگر خارجي به کشور تاکيد کرد و افزود: در حال حاضر اين قابليت در دنيا وجود دارد که روزانه يک طبقه هتل احداث شود بنابراين ايران با دارا بودن جاذبههاي فراوان گردشگري، طبيعي و تاريخي قابليت دستيابي به جذب 20 ميليون گردشگر خارجي را دارد.
موسوي افزود: در همين خصوص تلاشها براي لغو رواديد با 60 کشور دنيا به طور جدي ادامه دارد و وزارت امور خارجه نيز با علاقهمندي اين موضوع را پيگيري ميکند.
وي در ادامه با اشاره به وجود صدها بقعه متبرکه در کشور يادآور شد: وجود بقاع متبرکه در کشور يک ارزش و فرصت مهم است که ميتوان با توجه به حفظ، مرمت و توسعه اين بقاع متبرکه به افزايش ورود گردشگران مذهبي به کشور کمک کرد.
وي افزود: در همين رابطه در سال 91 توجه به حفظ، مرمت و توسعه بقاع متبرکه که يکي از دغدغههاي مقام معظم رهبري محسوب ميشود در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي کشور قرار خواهد گرفت.
معاون رئيسجمهور در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به اهميت نقش حوزههاي حقوقي در پيشبرد اهداف دستگاههاي اجرايي دولت افزود: در دستگاههاي مختلف اجرايي دولت حوزه حقوقي يکي از مهمترين حوزههاي آن دستگاه به شمار ميآيد که نقش بسيار موثري در پيشبرد اهداف آن سازمان دارد.
موسوي همچنين به نقش و جايگاه اداره کل امور حقوقي سازمان ميراث فرهنگي کشور اشاره کرد و يادآور شد: با وجود پيچيدگي ماموريتهاي سه گانه سازمان ميراث فرهنگي کشور در داخل و خارج، اداره کل امور حقوقي اين سازمان عملکرد خوبي از خود بر جاي گذاشته است.
وي همچنين با اشاره به تشکيل هيات نظارت بر اجراي قانون اساسي يادآور شد: تشکيل اين هيات اقدام ارزشمندي است که از اهميت بالايي برخوردار است و به طور حتم با نظر موافق مقام معظم رهبري همراه بوده است.
/108
انتهای پیام/