بازديد دانشجويان رشته مرمت دانشگاه تهران از برج‌هاي دوگانه خرقان

به گزارش ميراث‌آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين، «اسدالله بيرانوند» با اعلام اين خبر گفت: برنامه‌هاي بازديد علمي از سوي دانشگاه‌ها فرصت مغتنم و مهم است تا دانشجويان از نزديک با مسائل مربوط به رشته انتخابي خود آشنا شده و مراحل کاربردي آن را بشناسند.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين با اشاره به مراحل مرمت بناهاي تاريخي گفت: بازديد‌هاي تخصصي فضايي فراهم مي‌کند تا مسائل به صورت روشن بررسي و آسيب‌‌شناسي شوند و وجود دو برج مقبره منحصربه فرد خرقان که در فهرست نامزدي ثبت جهاني قرار دارد، مي‌تواند براي بهره‌مندي دانشجويان و علاقه‌مندان علم و هنر مفيد باشد.

برج‌هاي خرقان با پلان هشت‌ضلعي، 8 ستون مدور، برخورداري از 25 نوع آجرکاري با طرح‌هاي هندسي، کتيبه‌اي به خط کوفي مزين به آيات قرآن و همچنين تزئينات نقاشي داخل برج مقبره‌ها جزو شاهکارهاي معماري استان قزوين به شمار مي‌آيند.

اين 2 بنا متعلق به دوره سلجوقي و طبق کتيبه‌هاي موجود در بين سال‌هاي 460ه.ق(برج اول) تا 486ه.ق(برج دوم - دو برج به فاصله زماني 26 سال از يکديگر) ساخته شده است. اين 2 آرامگاه به بزرگان دوره سلجوقي به نام‌هاي «ابوسعيد بيجار» پسر سعد و «ابومنصور ايلتاي» پسر تکين تعلق دارند.
برج مقبره‌هاي خرقان در روستاي حصار، 30 کيلومتري شهر آبگرم، بخش آوج، شهرستان بوئين‌زهرا واقع شده است.
ص/122

انتهای پیام/

کد خبر 1391021661