وي افزود: اين غار با توجه به مطالعات پيشين قديميترين سکونتگاه تاريخگذاري شده انسان در ايران است و از اين لحاظ اهميت بسيار زيادي در باستانشناسي ايران دارد.
فريدون بيگلري، سرپرست هيات باستانشناسي غار دربند، درباره اين پژوهشهاي جديد گفت: هدف از اين مطالعات کسب اطلاعاتي درباره ويژگيهاي فرهنگ مادي ساکنان غار در دوره پارينهسنگي قديم، نحوه استفاده آنها از زيستبوم و منابع اطراف غار، نوع پوشش گياهي، شرايط اقليمي منطقه و همچنين تاريخچه شکلگيري اين غارها و رسوبات باستاني آنها بود.
وي افزود: خوشبختانه در اين فصل يک لايه باستاني حاوي سنگواره گونههاي مختلف جانوري و دستساختههاي سنگي اواخر دوره پارينهسنگي قديم يافت شد که از اهميت بسياري برخوردار است.
بيگلري ادامه داد: بررسي سازندهاي زمينشناسي منطقه منجر به شناسايي منابع سنگ استفاده شده در ابزارسازي و کسب اطلاعات جديدي از تاريخچه زمينشناسي دره «دربند رشي» شد.
سرپرست هيات باستانشناسي غار دربند تصريح کرد: نمونههاي رسوب نيز به منظور مطالعه روند نهشتهگذاري در غار و عوامل موثر بر آن و همچنين مطالعات ديرين گردهشناسي طي فصل نخست پژوهشها برداشت شد.
وي يادآور شد: چندين نمونه دندان جانوري هم براي انجام ساليابي به روش سري اورانيوم و مطالعات ايزوتوپي از اين لايه برداشت شد که نتايج آن ممکن است در روشن شدن زمان دقيق استقرار انسان در اين غار بسيار موثر باشد.
بنا به گفته ولي جهاني، معاون هيات مطالعات غار دربند، يافتههاي جديد از اين مکان کهن، باستانشناسان را در شناخت يکي از ناشناختهترين و کهنترين ادوار پيش از تاريخ ايران ياري خواهد کرد و آنها را به کسب اطلاعاتي از ساکنان اوليه ايرانزمين نزديکتر ميکند.
وي گفت: با توجه به اهميت دربند رشي به عنوان کهنترين زيستگاه تاريخگذاري شده انسان در ايران، برنامههاي حفاظت و تعيين حريم آن در اولويت برنامههاي اداره کل ميراث گيلان است و بهزودي انجام خواهد شد.
ب/117
انتهای پیام/