وي ادامه داد: با آغاز معامله گواهي ارزي، راه براي انجام معاملات آتي ارز هم افزايش مي يابد.
مدير عامل کارگزاري سهم آشنا با اشاره به نهادهاي درگير در فرايند طراحي گواهي ارزي گفت: سازمان بورس، بانک مرکزي و کميته فقهي بخش هاي درگير براي طراحي گواهي ارزي بودند.
وي با تاکيد بر اين که، ورود گواهي ارزي به بورس نيازمند همکاري بانک مرکزي بود، خاطر نشان کرد: با توجه به اين موضوع و با موافقت بانک مرکزي اين ابزار جديد به بورس وارد مي شود، ابزاري که بازار سرمايه را به مرجعي براي قيمت گذاري ارز تبديل مي کند.
شهميري با اشاره به اين که، نرخ ارز در بازار نوسان دارد، اظهار داشت: با راه اندازي معاملات گواهي ارزي سفته بازان هم از بازار ارز حذف مي شوند و همين موضوع ارز را به نرخ تعادلي نزديک مي کند.
مدير عامل کارگزاري سهم آشنا در خصوص تاثيرگذاري معامله گواهي ارزي بر شرکت ها گفت: معامله اين اوراق بر نقل و انتقال ها تاثير مي گذارد، اما تاثيري روي سودآوري شرکت ها نخواهد داشت.
وي با اشاره به اين که، بيش از هر چيزي معامله گواهي ارزي بر روي خريد و فروش ارز تاثيرگذار است، خاطر نشان کرد: از سوي ديگر تک نرخي شدن ارز هم اتفاقي است که با معامله گواهي ارزي روي مي دهد.
شهميري با اشاره به مزيت هاي معامله گواهي ارزي براي بازار سرمايه افزود: گواهي هاي ارزي يک ابزار مالي جديد محسوب شده و اين به معني متنوع تر شدن بازار سرمايه محسوب مي شود.
وي با تاکيد بر اين که، ورود ابزارهاي مالي از اين دست به بازار سرمايه نقش بورس را در اقتصاد افزايش مي دهد، گفت: يکي از مهم ترين مزيت هاي معامله اين گواهي هاي ارزي در بورس افزايش حجم معاملات در بازار سرمايه است.
/108
انتهای پیام/