وزير عتيقهجات مصر گفت: اين قطعه سنگي کشف شده بخشي از يک کتيبه است که به صورت کاملا تصويري هداياي مختلفي همچون ميوه، سبزيجات، نان، احشام و مرغابيهايي را که به الهههاي مصر باستان اهدا شده بودند، نشان ميدهد.
وي همچنين افزود: شکلهايي از گل نيلوفر آبي همراه با اشعاري مذهبي به خط هيروگليف نيز روي اين کتيبه ديده ميشود.
اطلاعاتي درباره صاحب اين لوح و يا پادشاه مربوط به زمان نوشتن آن در دست نيست، اما باستانشناسان معتقدند اين کتيبه گفتههاي زيادي از اين دوره اسرارآميز مربوط به اوايل عصر فراعنه تا عصر بطلميوسي را در خود جاي داده است.
«محمد البيعلي» رئيس دپارتمان مصر باستان وزارت عتيقهجات مصر گفت: مطالعات صورت گرفته روي اين لوح نشان ميدهد که اين لوح متعلق به اواخر سلسله هجدهم يا اوايل سلسله نوزدهم فراعنه است.
وي با اشاره به منطقه «ماتاريا»، محل کشف اين لوح، يادآور شد: اين منطقه که مرکز عبادت الهه خورشيد، آتن، بوده و سالها پايتخت شمال مصر به شمار ميرفته از اهميت باستانشناختي بالايي برخوردار است. از آثار مهم کشف شده در اين منطقه ميتوان به ستون سنوسرت اول، مجموعهاي از مقبرههاي مصر باستان و بقاياي يکي از قديميترين دانشگاههاي جهان اشاره کرد.
به گزارش ميراث آريا، کشف اين کتيبه تمام فعاليتهاي ساختماني را متوقف کرده است و باستانشناسان درصدد کشف آثار بيشتري در اين منطقه هستند.
ب/109
انتهای پیام/