فرهنگ لغت زبان مصر باستان منتشر شد

به گزارش ميراث آريا (Chtn) و به نقل از يو پي آي، اين فرهنگ لغت که دربردارنده هزاران کلمه است، نشان مي‌دهد که مصريان چه ماليات‌هايي پرداخت مي‌کردند، چه انتظاراتي از يک ازدواج داشتند و چه مقدار براي دولت کار مي‌کردند.

زبان موجود در اين فرهنگ لغت «مصري دومتيک» يا مصري وابسته به هيروگليف است؛ زباني که يونانيان براي علامت‌گذاري ميان زبان رايج مردم در سال‌هاي 500 پيش از ميلاد تا 500 ميلادي در مصر از آن استفاده مي‌کردند. اين دوره هزارساله زمان اشغال مصر توسط ايرانيان، يونانيان و رومي‌ها بود.

به گفته يکي از محققان دانشگاه شيکاگو، زبان دموتيک زباني ويژه براي تجارت و اسناد حقوقي، نامه‌هاي خصوصي و متون اداري و ادبي بود.

اين زبان همچنين براي نوشتن متون مذهبي و افسانه‌اي و يا متون علمي همچون ستاره‌شناسي، رياضيات و پزشکي مورد استفاده قرار مي‌گرفت.

برخي از لغات زبان دموتيک تا به امروز باقي مانده‌اند، همچون «ادوب» که در زبان مصري خشت معني مي‌داد و سپس به زبان عربي و اسپانيايي کشيده شد.

به گزارش ميراث آريا، زبان‌شناسان اعلام کرده‌اند آنچه در اين فرهنگ لغت جمع‌آوري شده است، راهنمايي جامع و کامل براي محققان، علاقه‌مندان و پژوهشگران تاريخ مصر باستان خواهد بود.
ب/109

انتهای پیام/

کد خبر 1391063015