روستاي تاريخي کندوان تمام شاخصه‌هاي لازم براي ثبت جهاني را دارد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي، «اسدالله محمدپور» در بازديد از اقدامات صورت گرفته در روستاي کندوان، اظهار داشت: با نگاه اوليه به سازه و کران‌هاي کندوان مي‌توان فهميد که اين روستا از لحاظ فني و ماهيتي مشکلي براي ثبت در فهرست آثار جهاني ندارد.

محمدپور تصريح کرد: اين مساله که افرادي در هزاران سال پيش از يک زائده طبيعي در دل کوه براي سکونت استفاده کرده‌اند حکايت از بزرگترين محاسبات سازه‌اي براي انجام اين کار با عظمت و با مقاومت بالا در برابر حوادث دارد.

وي با اشاره به اينکه يونسکو آثاري را براي ثبت جهاني انتخاب مي‌کند که فراملي بوده و تمام بشريت به آن نياز داشته باشند، يادآور شد: شاخص‌هاي شکلي اين روستا براي ثبت جهاني نظير رعايت حريم اثر، حريم منظري، حيات انساني و زنده بودن، فضاهاي معماري، ساختار و اصول شهرسازي و نيز خيابان‌بندي‌ها به خوبي در کندوان رعايت و اجرا شده است.

اين مقام مسوول اجراي شبکه مدرن فاضلاب در کندوان را يکي از برجسته‌ترين اقدامات انجام گرفته در اين روستا عنوان کرد و گفت: کندوان به عنوان نخستين روستاي کشور که با حفظ منظر و بناي بافت تاريخي داراي شبکه فاضلاب شده مي‌تواند الگويي براي تجهيز روستاهاي داراي بافت تاريخي، شيب‌دار و صخره‌اي شود.

محمدپور اقدامات کف‌سازي، اجراي شبکه‌هاي برق و فاضلاب و ساير مرمت‌هاي انجام گرفته در کندوان را با حفظ وضع موجود و بدون اينکه آسيبي به ابنيه وارد شود، قابل توجه و ارزشمند دانست و افزود: بايد از مدير کل ميراث فرهنگي اين استان به عنوان مديري نمونه در مرمت اين روستا و نيز اهالي کندوان که در فرايند تجهيز روستا با مديران همراه بوده‌اند، تشکر کرد.

وي با تاکيد بر اينکه لازم است پرونده روستاي کندوان با اولويت ويژه براي ثبت در فهرست آثار جهاني تشکيل و تکميل شود، اظهار داشت: پرونده ثبت جهاني روستاي تاريخي کندوان را به زودي به جريان خواهيم انداخت.

محمدپور همچنين خواستار توجه به رويکرد پژوهشي در روستاي کندوان و ارائه مقالات علمي بر اساس اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين روستا شد.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391071913