حضور پررنگ ايران در مراسم بزرگداشت مولوي در قونيه

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «حجت الاسلام والمسلمين محمد جواد ادبي» ظهر امروز در ديدار با سفير ترکيه در ايران با اشاره به اشتراکات فرهنگي ميان دو کشور خواستار تقويت روابط فرهنگي ميان ايران و ترکيه شد.

وي افزود: يکي از مهم‌ترين اشتراکات فرهنگي ايران و ترکيه برگزاري مراسم بزرگداشت مولوي در اين دو کشور است که امسال خواستار حضور پررنگ جمهوري اسلامي ايران در اين مراسم در شهر قونيه هستيم.

وي گفت: ايران و ترکيه در حوزه فرهنگ داراي اشتراکات فراوان و روابط بسيار مناسبي هستند که اين روابط مي‌تواند با برگزاري مراسم مشترک و تکيه بر نقاط مورد اشتراک دو کشور بيش از پيش تقويت شود.

وي اضافه کرد: سازمان ميراث فرهنگي آماده است تا در خصوص مرمت آرامگاه‌هاي مفاخر مشترک بين ايران و ترکيه مانند مولوي بااين کشور همکاري کند.

ادبي افزود: اين آمادگي را داريم که يک تيم از معاونت ميراث فرهنگي براي بررسي مرمت آرامگاه‌هاي مفاخر مشترک دو کشور به ترکيه اعزام شوند.

قائم مقام امور بين الملل سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: بر اساس برنامه ريزي‌ها در حاشيه برگزار ي مراسم بزرگداشت مولوي در قونيه نمايشگاه‌هايي از سوي جمهوري اسلامي ايران نيز برگزار خواهد شد.

وي هم چنين خواستار افزايش همکاري‌هاي دو کشور در خصوص مقابله با قاچاق اشياي تاريخي شد.

سفير ترکيه نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از تقويت روابط فرهنگي بين دو کشور از حضور پررنگ ايران در مراسم بزرگداشت مولوي در قونيه استقبال کرد.

«اوميت ياردم» در اين ديدار گفت: اعتقاد دارم که ايران وترکيه اشتراکات فرهنگي بسيار زيادي دارند بنابر اين از توسعه و تقويت روابط بين دو کشور استقبال مي‌کنيم.

وي افزود: با توجه به برنامه ريزي‌ها و تفاهم نامه‌هاي امضا شده بين دو کشور در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خواستار سفر معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران به ترکيه هستيم.

وي گفت: خواستار اين هستيم که بر اساس يک برنامه ريزي در سفر «سيد حسن موسوي» به ترکيه علاوه بر حضور در مراسم بزرگداشت مولوي در شهر قونيه تفاهم نامه‌هاي امضا شده بين دو کشور پيگيري شود.

سفيرترکيه در ايران ادامه داد: يکي ديگر از حوزه‌هاي مشترک فرهنگي بين ايران و ترکيه همکاري‌هاي موزه‌اي است که در اين خصوص نيز خواستار تقويت روابط هستيم.

وي با اشاره به حضور امام خميني (ره) در ترکيه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داد: علاقه‌مند هستيم که اقامتگاه امام خميني در ترکيه به موزه تبديل شود.

در پايان اين ديدار کتاب گلستان سعدي که به زبان ترکي ترجمه شده است از سوي سفير ترکيه به قائم مقام امور بين الملل سازمان ميراث فرهنگي اهدا شد.

به گزارش ميراث آريا، در اين ديدار رايزن فرهنگي سفارت ترکيه، دبير سوم اين سفارت خانه، سرپرست دفتر امور بين الملل سازمان ميراث فرهنگي کشور و يک نماينده از وزارت امور خارجه نيز حضور داشتند.
/۱۰۸

انتهای پیام/

کد خبر 1391071932