سردر بانک ملي تبريز در ميان آثار ثبتي جاي گرفت

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» با اعلام اين خبر اظهار داشت: قدمت اين بنا که هم اکنون به عنوان بانک ملي مرکزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد به دوره پهلوي مي‌رسد.

وي با اشاره به ويژگي‌هاي خاص اثر، کاشيکاري منحصر به فرد بنا که از لوگوي بانک ملي و طرح‌هاي اسليمي ايراني- اسلامي اقتباس شده است را از جمله موارد مورد توجه و کم‌نظير در اين بنا عنوان کرد.

محمدي ارتفاع زياد بنا و همچنين رعايت قرينگي در آن را از خصوصيات خاص اين اثر دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از پله‌هاي سنگي در ورودي مجموعه که در راستاي عظمت‌دهي به بنا به کار رفته است، از ديگر خصوصيات بارز بانک ملي تبريز به شمار مي‌رود.

اين مقام يادآور شد: طراحي و ساخت آسانسور ويژه معلولان، نصب دوربين‌هاي مداربسته بانک روي سردر و ترک‌هاي مويي بر روي کاشيکاري در اثر نفوذ رطوبت از جمله آسيب‌هاي انساني و طبيعي هستند که به اين بنا وارد شده‌اند.

وي وضعيت کنوني بنا را سالم و پابرجا اعلام کرد و گفت: مرمت‌هاي مورد نياز به تدريج و با ثبت ملي اين اثر، به منظور جلوگيري از تخريب و يا آسيب‌هاي احتمالي انجام خواهد شد.

سردر بانک ملي تبريز با قدمت دوره پهلوي، يکي از 15 اثر آذربايجان شرقي است که در پنجمين همايش ملي شوراي سياست‌گذاري ثبت ميراث فرهنگي در استان البرز در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391072027