آغاز هشتمين فصل کاوش در محوطه تاريخي هفت‌تپـه

مدير داخلي پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل و هفت‌تپه در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين کاوش به سرپرستي «دکتر بهزاد مفيدي» به صورت مشترک بين پژوهشکده باستان‌شناسي ايران و دانشگاه ماينز آلمان با مشارکت پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل و هفت‌تپه در حال انجام است.

«عبدالرحيم بناء» افزود: در اين کاوش علاوه بر کارشناسان ايراني و آلماني هيات حفاري، کارشناسان پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل و هفت‌تپه و تعداد 140 نفر کارگر بومي براي حفاري و خاک‌برداري مشغول به کار هستند.

وي خاطرنشان کرد: اين کاوش در ادامه کاوش‌هاي فصول گذشته و در جهت تکميل مطالعات آن صورت گرفته است. کاوش‌هاي جديد انجام شده در محوطه تاريخي هفت‌تپه توسط دکتر مفيدي از سال 1382 آغاز شده و در حال حاضر ادامه دارد.

به گفته اين مقام مسوول، اين کاوش‌ها با روش‌هاي جديد باستان‌شناسي از جمله استفاده از روش ژئوفيزيک صورت گرفته و در ابتدا کل محوطه باستاني توسط عمليات ژئوفيزيک بررسي شده و سپس کاوش‌ها انجام گرفته است.

دستاوردهاي حاصل از کاوش‌هاي گذشته مشخص کرد که در اين شهر باستاني چند دوره تاريخي وجود داشته است. همچنين در اين شهر، ديوار‌هايي به دست آمده که پهناي آنها 10 متر و طول آنها تا 100 متر مي‌رسد و با توجه به اين ساختار‌ها، مي‌توان به اين نتيجه رسيد که اين شهر مجموعه‌اي عظيم بوده است.

محوطه باستاني هفت‌تپه در بخش جنوب شرقي شهرستان شوش و در فاصله 15 کيلومتري آن واقع شده است. اين محوطه از مرکز استان (اهواز) 100 کيـلومتـر و از چغازنبيل 23 کيلومتر فاصله دارد.

محوطه باستاني هفت‌تپه شامل بقاياي يک شهر و اجتماع بزرگ مربوط به دوره ايلام ميانه بوده که از تپه‌هاي متعددي تشکيل شده و حدود 3500 سال قدمت دارد.

اولين عمليات کاوش محوطه، با نمايان شدن يک طاق آجري هنگام ساخت جاده شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت‌تپه، در سال 1344خورشيدي به سرپرستي «دکتر عزت‌الله نگهبان» آغاز شد و تا سال1357 ادامه يافت. در اين مدت با انجام چهارده فصل کاوش مداوم، آثار معماري ارزشمندي به دست آمد. اين آثار شامل مجموعه آرامگاه‌ها و چند مجموعه بزرگ ديگر است. 122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391080422