رييسجمهور با اشاره به اينکه شان و منزلت ملتها را از روي آثار فرهنگي آنان ميتوان شناخت، افزود: اهميت ميراث فرهنگي نزد ملتها ناشي از همين اصل مهم است.
دکتر احمدينژاد مسجد جامع عتيق اصفهان را يکي از مفاخر ميراث فرهنگي ايران و ميراث فرهنگي بشريت توصيف کرد و با بيان اينکه اين مسجد از جهات گوناگون برجسته و فاخر است، اظهار داشت: اگر برجستهترين مهندسان عالم را در اين مسجد گرد هم بياوريم، نميتوانند به لحاظ مهندسي طراحي مواد و اجراي اين مسجد، ايرادي وارد کنند و اين مسجد از ابعاد گوناگون مهندسي در اوج قرار دارد.
رييسجمهور با بيان اينکه بخشهايي از اين بنا بيش از هزار و 200 سال قدمت دارد، تصريح کرد: امروز پس از گذشت ساليان طولاني و شرايط مختلف آب و هوايي و اقليمي اين بنا همچنان مثل روز اول و حتي زيباتر از قبل پابرجا ايستاده و اين نشاندهنده آن است که مهندسان آن زمان بهتر از امروز خاصيت مواد را ميشناختند، چرا که امروز بناهايي که با هزينههاي گزاف ساخته ميشوند، بعد از گذشت دو سه دهه از عمرشان زيبايي خود را از دست ميدهند.
دکتر احمدينژاد ادامه داد: در سالهايي که بخشهاي مختلف اين بنا ساخته ميشده است، دستگاههاي دقيق طراحي و اندازهگيري امروز وجود نداشته اما به هر گوشه اين بنا نگاه ميکنيم آن را در اوج توازون و زيبايي مييابيم و در اوج شگفتي مشاهده ميکنيم که هيچ اثري از نشست بنا، ترک خوردن ديوارها و سقف و فرسودگي بنا در اثر گذر زمان به چشم نميخورد.
رييسجمهور خاطر نشان کرد: عمده مصالح و مواد بکار رفته در اين بنا عمومي بوده و از همين محل تهيه شدهاند و اين گواه آن است که اين بنا به لحاظ مهندسي بسيار ارزشمند است، اما ارزش اين مسجد فقط به مهندسي آن نيست.
دکتر احمدينژاد با اشاره به وجوه زيبا شناختي و هنر فاخر و متعالي بکار رفته در ساخت اين بنا و با بيان اينکه اگر ساعتها به بخشهاي مختلف اين مسجد نگاه کنيم از تماشاي آن خسته نخواهيم شد، گفت: وجهه ديگر ارزشمند اين مسجد به آن است که در مقايسه با بسياري از بناهاي تاريخي در ديگر کشورها که با رنج و محنت تحميلي بر جمع کثيري از مردم بنا شدهاند، در ساخت بناهايي نظير اين مسجد در کشورمان هيچ حقي از کسي ضايع نشده و حتي يک مورد بيگاري کشيدن از افراد ثبت نشده است.
رييسجمهور ويژگيهاي انساني اين بنا را وجهه برجسته ديگر آن خواند و اضافه کرد: بناهايي نظير اين مسجد براي شکوفايي حقيقت انساني انسانها ساخته شده و بناهايي هستند که برعکس برخي اماکن در ديگر کشورها نه تنها حقيقت انساني افراد را سرکوب نکرده و او را تحقير نميکنند، بلکه به او احساس عزت و عظمت بخشيده و انسان را به سوي خدا فرا ميخواند.
دکتر احمدينژاد اظهار داشت: بناهايي نظير اين مسجد برخلاف برخي ساختههاي دست بشر که هيجانات کاذب را تحريک ميکند، باعث جوشش انسانيت انسان ميشوند، چرا که اين بناها به نيت ارضاي حس خودبيني افراد و براي اسم افراد در تاريخ ساخته نشده و همه کساني که اينگونه ساختمانها را طراحي و اجرا کردهاند، به دنبال آن بودند که شان و جايگاه انسانها را بالا برده و انسانيت، پاکي، توحيد و پرستش را ترويج کنند.
رييسجمهور انگيزه ساخت اماکني نظير مسجد جامع عتيق اصفهان را عشق به ارزشهاي الهي بجاي خودبيني معرفي کرد و افزود: رمز زيبايي، ماندگاري و عظمت اين مسجد در اين است که انسانها را به بالاترين قله کمال يعني خدا دعوت ميکنند و بناهايي که از چنين ارزشهايي برخوردارند، يقيناً جهاني بوده و متعلق به همه انسانها هستند، چنانچه بسياري از کساني که در طول تاريخ از اين بنا بازديد کرده و ميکنند لزوماً مسلمان نيستند، اما نسبت به آن احساس انس و آشنايي دارند.
غدير متعلق به همه بشريت است
دکتر احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به در پيش بودن عيد غدير و تبريک آن به همه ملت ها، اين عيد را بزرگترين عيد بشريت توصيف و تصريح کرد: عيد غدير متعلق به همه بشريت است و چنانکه در کلام وحي آمده است، اگر غدير برپا نميشد، رسالت پيامبر خاتم(ص) که پايانبخش رسالت همه انبياء الهي بود، کامل نميشد و تلاشهاي همه انبياء در طول تاريخ ناتمام باقي ميماند.
رييسجمهور غدير را تضمين و تکميل رسالت همه انبياء عنوان و خاطر نشان کرد: همه پيامبران از آدم تا خاتم آمدهاند تا جامعه بشري را با غدير آشنا کنند؛ حقيقت غدير پيوند انسانها با حقيقتي عالي به نام انسان کامل است، انساني که همه استعدادهاي الهي به طور کامل در او شکوفا شده و واسطه خلق هستي و تجلي خداست.
دکتر احمدينژاد انسان کامل را واسطه جريان يافتن همه نعمتها و رأفتها و زيباييها از خداوند به هستي توصيف کرد و گفت: اگر جهان يک لحظه از انسان کامل خالي باشد، طومار هستي در هم خواهد پيچيد.
رييسجمهور غدير را روز پيوند جان و انديشه بشريت با حقيقت انسان کامل عنوان کرد و ادامه داد: اگر حضرت علي(ع) را متعلق به عدهاي خاص بدانيم، اين بزرگترين ظلم به بشريت است، چرا که انسان کامل در هر عصري تجلي رحمت خدا و متعلق به همه بشريت است که راهي جز او براي رسيدن به سعادت واقعي وجود ندارد.
دکتر احمدينژاد با بيان اينکه روز غدير روز عادي مثل روزهاي ديگر نيست، اظهار داشت: غدير يک فرصت استثنايي است که خداوند در اختيار بشر قرار داده و در آن توسط بهترين مخلوق خود يعني پيامبر گرامي اسلام(ص)، دست بشريت را در دست انسان کامل گذاشت.
رييسجمهور با بيان اينکه نقطه تمرکز شيطان و شياطين در طول تاريخ جدا کردن انديشه و دل انسانها از حقيقت انسان کامل بوده است، تصريح کرد: همه پيامبران و ائمه در طول تاريخ مظلوم بودهاند و امروز نيز انسان کامل و امام عصر(عج) مظلوم واقع شده چرا که هزار و 200 سال است که به عنوان خليفه خدا و چشم خدا همه ظلمها و ناجوانمرديها را ميبيند و همه اين ظلمها و ناجوانمرديها در وهله اول ظلم به امام (عج) و خداست.
دکتر احمدينژاد تنها راه نجات بشريت را بازگشت به انسان کامل و امام عصر (عج) معرفي و خاطر نشان کرد: خيليها در طول تاريخ ادعا کردند که ميخواهند بشريت را به سعادت برسانند، اما تأمين سعادت بشر از غير راه توسل به انسان کامل و امام (عج)، امکان پذير نيست.
رييسجمهور گفت: در بسياري از مواقع اتفاق مي افتد که افراد نيز حتي با دلسوزي به بشريت ظلم کردند.
دکتر احمدينژاد افزود: جامعه بشري زماني به سعادت ميرسد که امام عصر (عج) از مظلوميت خارج شود و آن روز وعده داده شده، است و امروز نسيم و عطر آن در جهان پيچيده و تکميلکننده رسالت انبياء در راه است.
رييسجمهور با بيان اينکه هرکس مدعي است که ميتواند کمال بيافريند و انسانها را به سعادت برساند، بايد به دنبال معرفي امام (عج) باشد و شرط صداقت و درستي ادعاي او آن است که چقدر ديگران را به امام (عج) دعوت ميکند.
دکتر احمدينژاد با بيان اينکه عيد غدير روز تجديد ميثاق با خداست، تصريح کرد: دليل اينکه جايي مثل مسجد جامع عتيق اصفهان اينگونه برجسته شده و ميدرخشد آن است که کساني که آن را طراحي و اجرا کردهاند، عشق، ايمان و رابطه قلبي با انسان کامل داشتند.
رييسجمهور اصفهان را موزه زنده توصيف کرد و گفت: اصفهان فراتر از موزه زنده، ميراث ملموس، موزهاي زنده از ميراث معنوي ملت ايران که عبارتست از ايمان ناب، عشق به انسان کامل و شجاعت، ايستادن پاي ارزشهاي الهي.
انتهای پیام/