وي با اشاره به نشست شوراي حکام اين مرکز منطقهاي در روزهاي سهشنبه و چهارشنبه هفته جاري (16 و 17 آبانماه) در تهران يادآور شد: به دنبال امضاي توافقنامهاي با اين موضوع ميان دولت جمهوري اسلامي ايران و سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسکو) در سال 2010 پس از عبور مراحل قانوني به طور رسمي با برگزاري نشست نخست شوراي حکام اين مرکز و تصويب شماري از اسناد پايهاي مربوطه در هفته جاري، اين مرکز از هفته آينده فعاليت خود را به صورت رسمي در ايران آغاز ميکند.
پرمون اضافه کرد: حوزه جغرافيايي فعاليت اين مرکز که آسياي غربي و مرکزي تعريف شده با حوزه جغرافيايي نوروز همپوشاني وسيعي دارد اين بدان معنا است که پژوهش پاسداريمحور در موضوع ميراث فرهنگي ناملموس که فلسفه وجودي اين مرکز را تشکيل ميدهد نوروز را در مرتبه يکي از عناوين برجسته خود ميشناسد.
وي ادامه داد: بيترديد کشورهاي حوزه نوروز عناصر ميراث فرهنگي ناملموس ديگري را نيز به صورت مشترک در خود جاي دادهاند و مشارکت در پرونده نوروز ميتواند گام نخست براي برنامهريزي پروندههاي ثبت جهاني مشترک در آينده باشد.
مرکز مطالعات منطقهاي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مرکزي اضافه کرد: ثبت يک اثر به ويژه در مقياس جهاني رويدادي است که مجموعهاي از تعهدات را براي کشور ارائه دهنده پرونده ايجاد ميکند.
به گفته وي از اين روند به عنوان پاسداري ياد ميشود و پروندههاي چند مليتي به نوبه خود اين تعهد و پاسداري را در مقياس فراملي طلب ميکنند.
پرمون ادامه داد: مرکز مطالعات منطقهاي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مرکزي تحت نظارت يونسکو در تهران مستقر است و مکاني براي آگاهيافزايي و ظرفيتسازي در حوزه پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در منطقه است.
وي افزود: اين مرکز در حقيقت جايگاهي است براي معرفي موفقترين اقدامات جاري در کشورهاي منطقه در ارتباط با پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس براي بهرهبرداري از آنها و همچنين محلي براي شناسايي مجموعه قوانين و عملکردهاي حوزه پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در منطقه است.
پرمون خاطرنشان کرد: اين مرکز در حقيقت مرکزي است ويژه حوزه جغرافيايي آسياي غربي و مرکزي که ميکوشد پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در سطح منطقه را نهادينه کند.
وي خاطرنشان کرد: کشورهاي حوزه نوروز که نمايندگاني از آنها در اين نشست حضور دارند ميتوانند در اين مرکز عضو شده و در جهت پيشبرد اهداف اين مرکز با ما شريک باشند.
وي با اشاره به اهميت ثبت پروندههاي جهاني در حوزه ميراث فرهنگي ناملموس خاطرنشان کرد: فرم پروندههاي ثبت جهاني براي پروندههاي چند مليتي فرم واحدي است و کميت و کيفيت مواد سمعي و بصري اضافه شده به پرونده نيز در يک چارچوب خاص تعيين شده است.
پرمون در ادامه با ابراز خرسندي از برگزاري دومين نشست تخصصي کشورهاي عضو حوزه نوروز در تهران خاطرنشان کرد: اميدوارم ثبت زنجيرهاي اين پرونده بتواند باعث ايجاد وفاق، صلح و همدلي در جامعه باشد.
/108
انتهای پیام/