«فريبا فرزام» با بيان اينکه اين مراسم به مناسبت ششمين سالروز جهاني ميراث ديداري- شنيداري برگزار شد، افزود: از سه سال پيش اين مراسم به طور جدي در ايران برگزار ميشود و در اين مدت 29 اثر در فهرست ميراث ملي کميته ملي حافظه جهاني به ثبت رسيده که از اين تعداد، 5 اثر مربوط به آثار ديداري- شنيداري هستند.
«اذان موذنزاده اردبيلي» که اولين اجراي آن سال 1334 در استوديو 1 راديو ضبط شد به عنوان يکي از نواهاي ماندگار مذهبي در رديف موسيقي سنتي ايران در گوشه روحالارواح، آواز بيات ترک و در دستگاه شور اجرا شده است و در اين مراسم گواهي ثبت اين اثر توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملي و رئيس کميته ملي حافظه جهاني در ايران اهدا شد.
به گفته فرزام، با توجه به اينکه اذان موذنزاده تکنيک و مشخصات موسيقي ايراني و همچنين تاثيرگذاري خاصي دارد، توسط سازمان صدا و سيما براي ثبت ملي پيشنهاد شد و مورد توجه کميته حافظه جهاني قرار گرفت که نسخههاي مختلفي از اين اثر در آرشيو صدا و سيما نگهداري ميشود.
همچنين مستند 7 ساعتي «جان مرجان» در سال 1380 توسط «سيد ماني ميرصادقي» براي شبکه اول سيما توليد شد که درباره خليج فارس و اکوسيستم موجود در اين خليج و چرخه حيات گونههاي مختلف گياهي- جانوري از جمله تپههاي مرجاني است و موجب تصويب قانون منع تخريب مرجانها در کشور شد.
به دليل تاثيرگذاري اين اثر، يونسکو نيز از آن به منظور آگاهسازي کشورهاي حوزه خليج فارس نسبت به اهميت مرجانها و خطراتي که آنها را تهديد ميکند مکرر استفاده کرده است.
لازم به ذکر است که فعاليتهاي اين کميته با معيارهاي خاص در چهارچوب حافظه جهاني يونسکو، با مقررات و ساختارهاي جهاني صورت ميگيرد که ثبت آثار در آن در سه بخش ملي، منطقهاي و جهاني تعريف شده است.
122/ص
انتهای پیام/