فرمايشات گهربار مقام معظم رهبري در باره گردشگري، راه توسعه اين صنعت را در کشور هموار کرد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «سيد حسن موسوي» عصر امروز در نشست تخصصي معاونين سرمايه‌گذاري و تامين منابع استان‌ها که در مجموعه فرهنگي هنري ارگ آزادي تهران برگزار شد ، گفت: وزارت امور خارجه در خصوص لغو رواديد با کشورهاي مختلف دنيا نگاه جديد‌تري نسبت به اين موضوع دارد و در جلسه‌اي که با وزير امور خارجه داشتم توافق شد، لغو رواديد با تمامي کشورهاي دنيا به استثناي چند کشور متخاصم صورت گيرد که نامه مربوط به درخواست اين موضوع خدمت رهبر معظم انقلاب و رئيس‌جمهور ارسال مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به سفر دو ماه پيش رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالي و سخنراني معظم‌‌له در جمع مردم اين استان يادآور شد: اين سفر و سخنراني رهبر معظم انقلاب اهميت ويژه‌ و تاريخي براي سازمان ميراث فرهنگي دارد ؛ چرا که براي اولين‌بار مقام عظماي ولايت در يک جمع عمومي و در چند سخنراني خود اشاره فرمودند که يکي از اولويت هاي توسعه استان گردشگري است.

موسوي ادامه داد: بعد از اين سخنراني مهم ايشان راجع به گردشگري که قابل تعميم به کل کشور نيز هست ، شاهديم که جامعه با موضوع گردشگري همراه‌تر ، همنواتر و هماهنگ‌تر شده است.

وي اضافه کرد: بهترين راه براي گذر از اقتصاد مقاومتي به نظر من توسعه گردشگري است.

سيد حسن موسوي با تأکيد بر اهميت مقوله مهم سرمايه‌گذاري و مأموريت هاي معاونت سرمايه‌گذاري اضافه کرد: با توجه به حضور قبلي خودم در اين مسووليت ، بسيار مشتاق هستم که در جلساتي که با موضوع سرمايه‌گذاري و نشست‌هاي تخصصي معاونت‌هاي سرمايه‌‌گذاري برگزار مي‌شود به صورت کامل حضور داشته باشم که البته مسائل اجرايي اين امکان را گاهي اوقات از من مي‌گيرد با اين حال با تمام وجود به اين موضوع اعتقاد دارم که معاونت سرمايه‌گذاري از اهميت بيشتري برخوردار است.

معاون رئيس‌‌جمهور ادامه داد: فعاليت‌هاي بسيار خوبي از ابتداي تاسيس معاونت سرمايه‌‌گذاري در اين حوزه پايه‌گذاري شده ولي آنچه که الان بر اين پايه‌هاي مستحکم اضافه مي کند به اعتقاد من به مراتب بهتر و کيفي‌تر از آنچه که قبلا انجام گرفته مي‌باشد و از اين رو بايد از معاون فعلي سرمايه‌گذاري سازمان و معاونين سابق تشکر کرد.

معاون رئيس‌جمهور اظهار کرد: در حال حاضر پروژه‌هاي بسيار خوبي در سطح کشور در دست اجرا است و پروژه‌هاي بسيار مناسب مهندسي شده در حوزه معاونت سرمايه‌گذاري پايه‌گذاري شده و در کشور در حال جاري شدن است.

وي به مناطق نمونه گردشگري اشاره کرد و افزود: در حوزه مناطق نمونه گردشگري در حال حاضر به يک رضايت نسبي رسيده‌ام ،در حالي که تا چند هفته پيش رضايت امروز را نداشتم و در اين حوزه دغدغه‌هاي فراواني داشتم که امروز اين دغدغه‌ها کمتر شده است و مسير روشن شده و روند رو به مطلوبيت است و من مطمئن هستم که در آينده‌اي نزديک آثار و برکات اين روند مطلوب هويدا خواهد شد.

** صف طولاني متقاضيان اجراي پروژه‌ها در بخش گردشگري

وي ادامه داد: در حوزه طرح‌ها و سرمايه‌گذاري ، علي‌رغم تحريم‌ دنيا از وجود ارزشمند ايران و شرايط اقتصاد مقاومتي پروژه‌هاي بسيار خوبي در دست اجرا است و صف طولاني متقاضيان اجراي پروژه‌ها در بخش گردشگري وجود دارد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به رشد گردشگري در دنيا يادآور شد: سال گذشته ميلادي 950 ميليون نفر سفر بين‌المللي در دنيا صورت گرفت که سهم ايران از اين عدد 3 ميليون سفر بود اما بر اساس پيش‌بيني‌هاي سازمان جهاني جهانگردي در سال جاري ميلادي بالغ بر يک ميليارد نفرسفر خواهد بود و بر اساس برنامه‌ريزي‌هايي که انجام داده‌ايم از اين رقم ، هفت‌ و نيم ميليون نفر گردشگر خارجي در سال جاري بايد به ايران سفر کنند.

موسوي ادامه داد: متوسط رشد گردشگري در دنيا حداکثر 5 درصد است اما چه اتفاقي افتاده است که جمهوري اسلامي ايران 150درصد رشد سفر خارجي به کشور را برنامه‌ريزي کرده است و اين اتفاق مهمي است که سازمان ميراث فرهنگي اين موضوع را در سال جاري تعهد کرده است.

وي در ادامه با طرح اين سوال که آيا به تمام خواسته‌هايمان رسيده‌ايم يا خير ادامه داد: در شرايطي که کشورهاي منطقه با رشد منفي سفر رو به رو هستند، ما به نصف اين رشد دست يافته‌ايم. آن تعهد يکسري الزاماتي دارد مانند لغو رواديد با کشورهاي دنيا، آسان‌سازي ورود گردشگر به ايران و خدمات زيرساختي که خارج از حوزه ماموريت هاي سازمان است و از اين رو همراهي و همگامي ديگر نهادهاي مرتبط با اين موضوع نيازمند گذشت زمان است.

وي با بيان اين که اگر رشد 20 درصدي را براي ورود گردشگران خارجي در نظر مي‌گرفتيم در نهايت در رشد 10 يا 15درصدي متوقف مي‌شديم اما زماني که رشد 150درصدي را متعهد مي‌شويم در عين حالي که بي‌نظيرترين اتفاق در رشد ورود گردشگر خارجي را رقم مي‌زنيم عدد بسيار بزرگي پيش رويمان است که در هيچ جاي دنيا اين اتفاق نمي‌تواند بيافتد ؛ اما در جمهوري اسلامي ايران اين اتفاق رخ خواهد داد.

موسوي در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به برنامه‌ريزي‌ها براي لغو رواديد با کشورهاي خارجي ادامه داد: حدود 20 روز پيش جلسه‌اي را با وزير امور خارجه و معاونين اين وزارتخانه داشتيم و توافق شد خدمت رهبر معظم انقلاب و رئيس‌جمهور دلايل لغو سفر با کشورهاي مختلف را به صورت مکتوب اعلام و موضوع لغو رواديد با کشورها را درخواست کنيم.

وي افزود: پيشنهاد ما 60 کشور دنيا بود اما وزارت امور خارجه با نگاهي زيبا و عميق به اين موضوع پيشنهاد داد: با تمامي کشورهاي دنيا به جز چند کشوري که به لحاظ سياسي با آنها توافقي نداريم و همچنين رژيمي که غاصب است و براي ما هيج هويتي ندارد ، با ساير کشورهاي دنيا لغو رواديد صورت گيرد.

وي گفت: در جلسه‌ هيات دولت که امروز صبح برگزار شد با وزير امور خارجه صحبت‌هاي نهايي انجام شد و ان‌شاء‌الله اين نامه امشب ( چهار شنبه ) براي رهبر معظم انقلاب و رياست محترم جمهور ارسال مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: اگر اين نامه امشب به اين دو بزرگوار ارسال شود و جواب اين نامه هر چه زودتر به دست ما برسد من مطمئن هستم که در چند ماه باقي‌مانده تا پايان سال‌ جاري ورود گردشگر خارجي به کشور از 150درصد نيز عبور خواهد کرد ؛ چرا که علاقه‌مندي براي سفر به جمهوري اسلامي ايران به خصوص مسلمانان و از جمله شيعيان زياد است.

وي ادامه داد: پرسشي که اينجا مطرح مي‌شود اين است که اگر اين رشد سفر انجام شود آيا زيرساخت‌ها مهيا است و خدمات مناسب وجود دارد؟ که سنگيني اين موضوع مهم بر دوش معاونين سرمايه‌گذاري است.

معاون رئيس‌جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اهميت معاونت سرمايه‌گذاري و نقش معاون سرمايه‌گذاري خطاب به معاون سرمايه‌گذاري سازمان و معاونين سرمايه‌گذاري استان‌ها که در جلسه حضور داشتند گفت: اين شما هستيد که بايد بار سنگين اين اقدام تاريخي را در کشور برداريد.

** آثار رشد سفر و تاثير آن بر اشتغال و رفاه مردم اطلاع‌ رساني شود

وي خطاب به معاون سرمايه‌گذاري سازمان گفت: درخواست من از معاونت سرمايه‌‌گذاري اين است که با همکاري معاونت گردشگري و پژوهشکده گردشگري آثار رشد سفر و تاثير اين ميزان سفر بر اشتغال، اقتصاد و رفاه اجتماعي مردم اطلاع‌رساني کنند و معاون سرمايه‌گذاري که در هر استاني وقت مي‌گذارد و براي يک پروژه سرمايه‌گذاري تلاش مي‌کند بايد بداند که چه گام اساسي‌اي را براي جامعه برمي‌دارد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اضافه کرد: اين موضوع مهم را شما معاونين سرمايه‌گذاري با اقدامات اساسي و مهمي که پايه‌گذاري مي‌کنيد به نتيجه خواهيد رساند.

وي در ادامه به تامين منابع مورد نياز براي توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس دستور رياست محترم جمهوري معادل ريالي 500 ميليون دلار از صندوق ذخيره ارزي از محل وجوه قابل تبديل به ريال که به عنوان يک ظرفيت در قانون بودجه مطرح است در اختيار صنايع دستي و گردشگري قرار مي گيرد.

وي افزود: اگر فردي تسهيلات ارزي در زمينه توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري بخواهد مي‌توانيم اين تسهيلات را در اختيار اين فرد با کارمزد پايين 4 درصد قرار دهيم.

** وام 2 هزار ميلياردي بانک ملي براي پروژه‌هاي گردشگري

موسوي در ادامه صحبت‌هاي خود به توافق با مديرعامل بانک ملي اشاره کرد و افزود: بر اساس توافق با مديران بانک ملي امسال 2 هزار ميليارد ريال در مدت باقي‌مانده از سال جاري براي پروژه‌هاي گردشگري اختصاص خواهد يافت.

وي ادامه داد: يارانه‌ کمک‌هاي فني و اعتباري نيز در اختيار است که قرار شد با اولويت‌ پروژه‌هايي که يا زودتر به بهره‌برداري مي‌رسند و يا پروژه‌هاي مناطق محروم ، توزيع و جذب شود و مقرر شد در بودجه سال 92 کمک‌هاي فني و اعتباري يک حجم بسيار بالايي را در گردشگري و زيرساخت‌هاي گردشگري به خود اختصاص دهد.

موسوي ادامه داد: موضوع احکامي که در بودجه سال 92 توانستيم با معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري به توافق برسيم، احکامي است که بسياري از اختلافات را با ساير دستگاه‌ها رفع خواهد کرد.

وي ادامه داد: اقداماتي که در سازمان در حال انجام است اقدام بسيار مهم، کليدي و منطبق با توقع است و فعاليت‌هايي که معاونت‌هاي سرمايه‌گذاري در استان‌ها انجام مي‌دهند فعاليت‌هاي بسيار مطلوبي است که به صورت شخصي اين فعاليت‌ها را رصد مي‌کنم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار کرد: اعتقادم بر اين است که بايد دست سرمايه‌گذار را بوسيد و فرصت لازم براي سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي گردشگري فراهم آورد.

معاون رئيس‌جمهور در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: انشاءالله در آينده نزديک شاهد روزي خواهيم بود که همگان در ميهن عزيز اسلامي ايران به اين موضوع اذعان داشته باشند که بهترين راه براي عبور از شرايط سخت اقتصادي ، توسعه گردشگري ، رونق صنايع دستي و حفاظت از ميراث فرهنگي است که اين 3 بخش به صورت علمي کاملا به هم مرتبط است.

معاون رئيس‌جمهور خطاب به معاونين سرمايه‌گذاري استان‌ها گفت: شما هر چقدر در اين حوزه فعاليت مي‌کنيد تاثيرگذاري مناسبي دارد.

موسوي خاطرنشان کرد: به جا است که مديران سازمان و معاونين سرمايه‌گذاري استان‌ها در اين حوزه بيشتر تامل داشته باشند و زماني که جامعه به توسعه گردشگري دست‌يافت به اين نتيجه برسد که چند سال پيش مديران و دست‌اندرکاران حوزه گردشگري به اين موضوعات توجه داشته اند.

وي ادامه داد: توفيق سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با توفيق کشور در حوزه هاي اشتغال ، اقتصاد، توليد، خدمات، شادابي، آرامش، کيفيت و رضايت مردم وهمچنين همت مديران و معاونين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري که نقش بسيار مهمي در اين خصوص دارند ارتباط دارد .

وي يادآور شد: اگر مسائل مرتبط با ميراث فرهنگي به صورت مناسب پيش برود و مديران و معاونين سازمان با حساسيت و کيفيت موضوع را پي‌گيري و اطلاع‌رساني کنند من در اين ماه محرم که ماه پيروزي خون بر شمشير است اين تعهد را مي‌دهم که هيچ چيزي نمي‌تواند به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران گزند و آسيبي برساند.

وي خاطرنشان کرد:‌ اميدوارم با تلاش‌هايي که به صورت شبانه‌روزي انجام مي‌دهيد و خدماتي که از صميم قلب ارائه مي‌دهيد به توفيقات مهم دست پيدا کنيد.

وي يادآور شد: کارها در معاونت سرمايه‌گذاري به صورت مهندسي در حال انجام شدن است و من اميدوارم ما آخرين نوع و روش مهندسي شده در موضوعات در دست بررسي را انجام دهيم.

موسوي اظهار کرد: ما نبايد به صورت پله‌پله جلو برويم بلکه بايد به صورت يک‌باره به رشدي که مد نظرمان هست با بهترين روش‌هاي علمي برسيم و اين خدمات را به مردم ارائه دهيم.

وي تاکيد کرد: بايد به خروجي کار بيش از پيش توجه شود و به کارهاي موثر و اثربخش بيشتر تمرکز شود.

معاون رئيس‌جمهور همچنين در آغاز صحبت‌هاي خود با اشاره به فرا رسيدن ماه محرم و سال روز شهادت امام حسين(ع) با تسليت اين ماه ، گفت: حدود هزار و 360 سال قبل وقتي که حادثه کربلا در روز عاشورا رخ داد همه ظاهرانديشان فکر کردند موفق شده‌اند و همه چيز تمام شده است اما ژرف‌انديشان و اهل دل ديدند که آنجا نقطه عطف تاريخ شد و هر چه از روز حادثه فاصله بيشتر مي‌شود ابعاد عظمت موضوع بيشتر نمايان مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: اميدوارم که در صحنه‌هاي مختلف آزمون و امتحانات الهي که در مسير قرار مي‌گيرد هميشه راه حسيني را برگزينيم و جزو ياران آن حضرت و حضرت ولي‌عصر (عج) باشيم.

گفتني است در پايان اين مراسم ، مدال هاي «فاضلي» دونده قهرمان جهان سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري به صورت نمادين توسط معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به وي اهدا و از وي قدرداني شد .
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391090838