وي سرعت مرمت بخشهاي آسيب ديده از حادثه آتشسوزي بازار را اقدامي شايسته دانست و تصريح کرد: خوشبختانه در بازسازيها تمامي مشکلات پيشين اين سرا برطرف شده و اکنون شاهد نمايي بسيار زيباتر از قبل در اين بخش از بازار جهاني تبريز هستيم.
حجت الاسلام مير تاج الديني با اشاره به محدوديتهاي اعمال شده از سوي يونسکو در تأمين گاز بازار يادآور شد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با برنامه ريزيهاي دقيق خود مانع از اعمال تغييرات و تخلفات سليقهاي در بازار شده که لازم است با ادامه اين روند، تأمين سيستم گرمايشي بازار را نيز در اولويت طرحها قرار دهد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در اين بازديد يادآور شد: با ثبت جهاني بازار تاريخي تبريز و مرمتها و بازسازيهاي انجام گرفته، اين اثر ماندگار بيش از پيش زنده و پويا شده است.
تراب محمدي خاطرنشان کرد: ثبت جهاني بازار تبريز اعتبارات ملي اين اثر را افزايش داده که ميتوان آن را در دگرگوني چهره سراها و راستههاي بازار طي دو سال اخير مشاهده کرد.
وي پيگيريهاي معاون رئيسجمهور در اجراي قانون اساسي و استاندار آذربايجانشرقي را در ثبت جهاني بازار و دريافت اعتبارات ويژه براي مرمت بخشهاي سوخته آن بسيار موثر و راهگشا عنوان کرد.
محمدي با اشاره به سيستم گرمايشي بازار خاطرنشان کرد: طرح راهاندازي موتورخانه در 9 سراي بازار و تأمين حرارت و گرما از طريق اين موتورخانههاي مرکزي هم اکنون در دستور کار سازمان ميراثفرهنگي استان قرار دارد.
عضو شوراي مشورتي گردشگري کشور با بيان اينکه هم اکنون کار مستندنگاري بازار تبريز با وسعت 27 هکتار در حال اجراست، افزود: تکميل و توجه به موارد اضطراري مورد نياز بازار از جمله فعاليتهاي دائمي در بازار تاريخي و جهاني تبريز محسوب ميشود.
محمدي تأسيسات زيربنايي همچون فاضلاب، برق و مخابرات را معضل بزرگ بازار عنوان کرد و گفت: طرح مطالعاتي اجراي اين تاسيسات به شکل سنتي و از طريق کف بازار به اتمام رسيده و در مرحله تصويب و اجرا قرار دارد.
يادآور مي شود، معاون رئيس جمهور در اجراي قانون اساسي، با حضور در بازار جهاني تبريز همراه معاون پشتيباني استاندار آذربايجان شرقي و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان از روند پيشرفت پروژههاي مرمتي اين بازار بازديد به عمل آورد.
ص/124
انتهای پیام/