مرمت کامل مسجد آهنگران سرايان انجام شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) ،«حمزه حمزه» مدير روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان جنوبي گفت: بناي مسجد آهنگران‌سرايان ‌داخل محدوده بافت قديم شهر سرايان و نزديک آب انبار آهنگران واقع شده است.

وي افزود: اين بناي ساده تنها شامل يک سردر ورودي و شبستاني است با پلان مستطيل به ابعاد 4.65 در 7.5 متر است که با توجه به کوچک بودن فضاي شبستان از هيچ ستوني براي پوشش استفاده نشده و تويزه‌ها از يک طرف بر روي جرزها سوار شده‌اند و مستقيما روي ديوار قرار دارند.

حمزه خاطر نشان کرد: سردر ورودي بنا شامل يک طاق جناغي است با قوس پنج و هفت و پوشش فضاي سردر بصورت کژاوه اجرا شده است. دو طرف سردر ورودي دو سکو يا پير نشين تعبيه شده و در بالاي درگاه ورودي به فضاي شبستان سنگ لوحي وجود دارد که داراي چهار بيت شعر است با اين مضمون:
در زمان پادشاه دين و داد / آنکه از نوشيروان بربود گوي
شاه دين پرور صفي کز رحمتش / خسروان بر راه خاکش.....
ساخت قاسم مسجد کز ... لطف / ريخت آب خلد را بر خاک کوي
سال اتمامش چو چشم عقل گفت / جز ره مسجد مجوي اي خلدجوي
از اين متن نام سازنده بنا که فردي به نام قاسم بوده و تاريخ ساخت بنا يعني زمان شاه صفي(1037 الي1051 ه.ق) استنباط مي‌شود. فضاي شبستان بوسيله طاق و تويزه مسقف شده است و پوشش حد فاصل تويزه‌ها بصورت کژاوه اجرا شده است.

مدير روابط عمومي ميراث فرهنگي خراسان جنوبي گفت: بنا داراي محراب ساده اي است بدون تزئينات خاص که بصورت فرو رفتگي در داخل ديوار جنوب غربي بنا مشخص است.

وي در پايان خاطر نشان کرد: مرمت اين بناي تاريخي در سال جاري و با انجام کارهاي مرمتي شامل خاک‌برداري پشت بام و بام سازي مجدد،جمع آوري سنگ ازاره دور تا دور قسمت داخلي مسجد،پي‌بندي و استحکام‌بخشي بنا ،اجراي خاک و گچ و سفيدکاري ، ساخت پنجره گچي مشبک، خاکبرداري کف شبستان و آجر فرش با آجر فشاري،آجر فرش ورودي و نما‌سازي ايوان ورودي و ساخت در چوبي از جمله اقدامات مرمتي اين بنا بوده است.
ص/124

انتهای پیام/

کد خبر 139109268