نوروز يک تفکر جهاني است

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، «مسعود علويان‌صدر» شب گذشته در جلسه ويژه ستاد تسهيلات سفرهاي استان اردبيل در محل نگارخانه خطايي اردبيل افزود: نوروز و جايگاه آن در جهان از چند جنبه حائز اهميت است، به طوري که قدمت اين آئين سنتي و پرآوازه جهاني بيش از 2500 سال است که ريشه در باور و اعتقاد ايرانيان دارد و از آن به عنوان مواريث گذشتگان ياد مي‌شود.

وي به ثبت جهاني اين اثر و توجه به فرآيند پرآوازگي آن اشاره کرد و افزود: نوروز در حقيقت همراهي انسان با طبيعت و پيوند عميق به ارزش‌هاي انساني را نمايان مي‌کند و در حقيقت يک هويت فرهنگي، تاريخي و ارزشي براي ايرانيان محسوب مي‌شود.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اضافه کرد: با گذشت زمان عده‌اي خواستند تا اين حقيقت ناب را به انحراف کشانده و يا کم ظرفيت نشان دهند، اما به تدريج نوروز به عنوان يک تفکر و انديشه جهاني شدن مطرح شده است، چراکه در تاريخ هيچ نشاني از تفکر ايراني- اسلامي نمي‌بينيم که در آن انسانيت تحقير شده و يا ارزش‌ها زيرسئوال برود.

علويان‌صدر بيان داشت: از همين رو، نوروز امروز به يک آئين جهاني و مورد پذيرش اقوام مختلف و به عنصر پيوند جهاني تبديل شده است؛ اين الگو بيش از هر زمان ديگر ايرانيان را پرآوازه کرده و يک اصالت فرهنگي مشخص و ممتاز را به مردمان اين ديار بخشيده است.

اين مسئول اذعان داشت: نه تنها دين اسلام با نوروز و انديشه‌هاي ناب آن مخالف نبوده؛ بلکه ورود اسلام هويتي معنوي به اين آئين ديرينه ايرانيان داده است و اين فرهنگ اصالت‌بار امروز پاسخگوي بسياري از نيازهاست.

نوروز اولين آئين مشترک ملل است

علويان‌صدر در بخش ديگري از سخنان خود به ثبت جهاني آئين نوروز در يونسکو و همراهي هفت کشور بر مدار فرهنگ مشترک و پيام حقيقي نوروز با مرکزيت ايران اشاره کرد و گفت: نوروز اولين پرونده ثبتي يونسکوست که داراي تلاش مشترک ملل براي به ثبت رساندن يک آئين مقبول است.

وي افزود: در کشورهاي منطقه نظير تاجيکستان که سال پيش جشن نوروز در آن برگزار شد مردم با وجود آنکه نوروز را مبدأ تاريخ خود نمي‌دانند، اما به خاطر پيام آن دلبستگي خاصي به جشن نوروز دارند، به طوري که در اين جشن از المان‌هاي تخت جمشيد استفاده شده بود و آنها عقيده داشتند نوروز برگرفته از فرهنگ ايراني است.

معاون ميراث فرهنگي کشور با اعلام اينکه امروز خطر زندگي انفرادي و در انزوا قرار گرفتن ملت‌ها بسيار تهديدکننده است، خاطرنشان کرد: براي تحرک‌بخشي به جامعه و مردمان آن جشن‌هاي نوروز مي‌تواند خود نماد همبستگي و همگرايي جهاني باشد.

علويان‌صدر با يادآوري اينکه نوروز عشق انسان به خدا و ارزش‌هاي الهي و لطف خداوند به بشريت است، بيان داشت: اين نو شدن در حقيقت تجديد حيات دوباره است.

اهميت موضوعي به نام اقتصاد گردشگري

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تشکيل ستاد تسهيلات سفر به عنوان يک حرکت خانوادگي در پاسداشت اين آئين و خدمت به مسافران و گردشگران اضافه کرد: با توجه به نامگذاري امسال از سوي رهبر انقلاب به عنوان «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» بايد ظرفيت‌هاي اقتصادي در حوزه گردشگري به بار بنشيند تا بتوانيم از اين ظرفيت در راستاي ارتقاي اقتصاد کشور استفاده کنيم.

وي از اقتصاد گردشگري به عنوان عنصر توسعه پايدار ياد کرد و افزود: با مديريت عالي اين ظرفيت‌هاي بي‌نظير مي‌تواند به نقطه تعالي تبديل شود.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 139201023