نمايشگاه گزيده آثار استردادي موزه ملي ايران افتتاح شد

به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري معاون ميراث فرهنگي کشور در مراسم افتتاح اين نمايشگاه گفت:‌ اسناد مربوط به الواح هخامنشي در حال تکميل شدن است و هم اکنون ترجمه 600 نسخه از گل نبشته هاي تخت جمشيد که به صورت امانت در شيکاگو بود توسط دکتر \"ارفعي\" زبان شناس آماده شده و به زودي در قالب کتاب رونمايي مي شود.
علويان صدر با بيان اينکه بايد براي نسل هاي جديد ظرافت هاي بي نظيري که در آثار تاريخي مان وجود دارد را بيان کنيم افزود: ميراث ديداري و شنيداري مهمترين بخش ميراث فرهنگي است، در اين راستا بايد اصحاب رسانه کار مهمي را براي معرفي اين ميراث ارزشمند انجام دهند.
او در ادامه گفت:يکي از مهم‌ترين کارهاي بزرگي که تاکنون و بعد از استرداد آثار تاريخي به کشور انجام داده‌ايم مستندسازي 85 درصد آثار فرهنگي تاريخي موزه‌ها بوده که در قالب نرم‌افزار «جام» در دست تهيه‌ است.
معاون ميراث فرهنگي با اعلام خبر اعطاي مجوز به مجموعه داران خصوصي خاطر نشان کرد:مجلس و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به‌دنبال راه‌ حلي هستند تا آثار مجموعه‌داران و افرادي را که اموال فرهنگي دارند سامان‌دهي کنند و با دادن فرصتي مناسب زمينه‌ي ثبت و نگهداري آن‌ها فراهم شود.
مدير موزه‌ي ملي نيز در اين مراسم در سخناني گفت: هر کدام از اين اشياي استردادي، يکي از مهم‌ترين مواردي هستند که به زنده بودن ايران و به ريشه‌هاي فرهنگي و تمدني ايران در تاريخ برمي‌گردند.
اسدالله محمدپورافزود: الواح هخامنشي از جمله آثار استردادي ايران از دانشگاه شيکاگو آمريکا دانست که اکنون يک بايگاني کامل اداري مربوط به هزاره‌هاي پيش از ميلاد را تشکيل مي‌دهند.
او تاکيد کرد: نمايشگاه‌ جلوه‌هاي جاودانگي شامل سه بخش اشياي استردادي از دانشگاه شيکاگو، اشياي جيرفت که هنگام حراج در لندن به ايران بازگردانده شدند و بخشي از اشياي مفرغي دوره‌ي تاريخي از کشور امارات است.
دکتر عبدالمجيد ارفعي - کتيبه‌شناس پيشکسوت - که ترجمه‌ي الواح هخامنشي را در حال انجام دارد، نيز در سخناني به توضيح درباره‌ي محتواي اين الواح پرداخت و گفت: حدود 50 درصد اين گِل‌نوشته‌ها مبناي سفر مسافران دولتي از تخت جمشيد به شوش يا برعکس بوده‌اند.
مديرکل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي نيز در اين مراسم با بيان اينکه سازمان ميراث فرهنگي در راستاي استرداد اموال فرهنگي در طول چند سال گذشته توانست حراج آثار ايراني در حراجي‌ها را بسيار کم‌رنگ کند افزود:دو روش براي استرداد آثار تاريخي به کار گرفته مي‌شود . ابتدا از طريق ديپلماتيک و با همکاري وزارت امور خارجه با کم‌هزينه‌ترين و کم‌دردسرترين روش، آثار را به کشور بر‌مي‌گردانيم و در اقدام ديگر روش قضايي را براي استرداد آثار تاريخي مورد استفاده قرار مي دهيم.
اميد غنمي گفت: مهم‌ترين نکته‌اي که در اين پروسه‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است که نخست ما بايد مطمئن باشيم ايران 80 تا 90 درصد برنده‌ي دادگاه‌هاي استرداد اموال تاريخي خواهد بود .
بر اساس اين گزارش در اين مراسم از کتاب «آثار گنجينه‌ي جيرفت» که شامل نامه‌نگاري‌ها و مراحل پيگيري اين آثار توسط دکتر مجيدزاده در طول سال‌هاي گذشته به ايران بود رونمايي و از محمود پاک‌نيت - بازيگر - و مهرداد خوشبخت - کارگردان سريال «شهر دقيانوس» - تجليل شد. همچنين عبدالمجيد ارفعي، حميده چوبک، اميد غنمي واسماعيل بقايي - يکي از کارشناسان وزارت امور خارجه در جريان استرداد آثار تاريخي به ايران - از ديگر تقديرکنندگان در اين مراسم بودند.
نمايشگاه جلوه‌هاي جاودانگي از جمعه 27 ارديبهشت تا 10 خرداد به‌صورت رايگان از ساعت 9 تا 5 بعدازظهر در موزه ملي ايران پذيراي علاقمندان خواهد بود.
اين نمايشگاه در مجموع 106 شيئ تاريخي در سه بخش 40 اثر مربوط به تمدن جيرفت،‌50 گل نبشته مربوط به دوره هخامنشي و 16 مفرغ لرستان را در معرض ديد عموم به نمايش گذاشته است.

انتهای پیام/

کد خبر 139202261