شناسایی 170 نوع غذای محلی در گیلان

معاون گردشگری  اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از شناسایی 170 غذای محلی در سطح استان خبر داد.


به گزارش میراث آریا(chtn) فردین پورهادی در جریان سفر یک روزه خود به شهرستان آستارا و افتتاح چندین پروژه توریستی و تفریحی به مناسبت هفته دولت، خاطر نشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در راستای اجرایی کردن تکالیف ذاتی خود، شورای ثبت غذاهای محلی را فعال نموده است.


وی ادامه داد: این شورا به منظور حفظ و احیای غذاهای بومی و سنتی ساکنان اقصی نقاط گیلان زمین آغاز به کار کرده و تاکنون بیش از 170 نوع غذا شناسایی شده و به نوبت در دستور کار این شورا قرار خواهد گرفت .

پورهادی تصریح کرد: شهرستان مرزی و بندری آستارا به دلیل واقع شدن در سه راه تلاقی استان گیلان، استان اردبیل و کشور جمهوری آذربایجان، دارای آداب و سنت های منحصر به خود است که غذاهای سنتی نقش به سزایی را در این زمینه ایفا می‌کند.

وی توضیح داد: لَوَنگی ماهی سفید، لَوَنگی مرغ محلی، باستیرما پلو، قورما، چغیرتما، برانی پلو و مسمبا، مهمترین این غذاها هستند که در ترکیب برخی از آنها استفاده از یک نوع سس خوش طعم محلی به نام «رب ازگیل» که فقط در آستارا تولید می‌شود، در اولویت قرار دارد.

وی افزود: اقدام رستوران‌ها و غذاخوری‌های آستارا جهت سرو این غذاهای محلی ستودنی است و امیدوارم در سایر شهرستان‌های استان تداوم یابد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان در بخش پایانی سخنان خود به بهره برداری بهینه از صنعت غذایی استان جهت جذب توریست و جهانگرد اشاره و تأکید کرد: به همین منظور نمایشگاه و جشنواره غذاهای محلی در رشت و سایر شهرستان‌ها برگزار شده ‌یا در برنامه اداره کل گنجانده شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139206115