پروفسور معماري دانشگاه ساپينزا رم ايتاليا با اشاره به استفاده از فناوريهاي نوين در بازسازي بناهاي تاريخي در جهان، گفت: استفاده از اين فناوريها در حقيقت باز زنده و قابل استفاده كردن بناهاي تاريخي در دوره مدرن است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان، \"جورجو دي جورجيو\" در حاشيه كارگاه آموزشي بين المللي استفاده از فناوري نوين در بناهاي تاريخي در سمنان اظهار داشت: با استفاده از اين فناوريهاي نوين و احياي دوباره بناهاي تاريخي، اين بناها از استفاده منحصر متخصصان خارج ميشود و براي همه قابل استفاده است.
وي با بيان اينكه استفاده از فناوريهاي نوين و باززندهسازي بناهاي تاريخي به نوعي شهامت ميخواهد، اضافه كرد: در استفاده از فناوريهاي نوين براي بناهاي تاريخي مختلف، نبايد بر اساس سليقه، كاربري جديد به بنا بخشيد.
وي ادامه داد: با زنده كردن، احياي و قابل استفاده شدن بناهاي تاريخي با استفاده از فناوريهاي نوين، كاري پيچيده است كه نياز به مطالعه و بررسي دقيق دارد.
دي جورجيو با اشاره به اينكه اهميت وجود يك بناي تاريخي براي ملت صاحب آن بنا و مردمي كه در اطراف آن زندگي ميكنند مهم بوده و ممكن است براي تاريخنويس هنر و مردم ساكن در ديگر نقاط مهم نباشد، گفت: با احيا و باززنده كردن بناي تاريخي، همه ملتهاي معاصر ميتوانند از آن بنا با كاربري جديد استفاده كنند و براي آنان نيز داراي اهميت شود.
نماينده دپارتمان معماري و طراحي دانشگاه سپينزا رم با اشاره به اينكه هر بنا به بستر خود وابسته است، افزود: بناهاي تاريخي گاه به خاطر معماري منظر و گاه به دليل اينكه تعريفكننده يك واقعه تاريخي هستند، اهميت دارند.
وي ايران را كشوري از نظر سنت و فرهنگهاي مردمي متنوع دانست كه نشاندهنده وجود تمدن ديرينه در اين كشور دانست.
پروفسور معماري دانشگاه ساپينزا رم ايتاليا گفت: تبادل فرهنگي بين دو كشور ايران و ايتاليا گامي براي مبادله تجربيات و داشتههاي فرهنگي دو كشور است.
كارگاه آموزشي بين المللي استفاده از فناوري نوين در بناهاي تاريخي توسط اداره كل ميراث فرهنگي استان سمنان و دانشگاه سمنان و با همكاري موسسه آموزش عالي علاء الدوله سمناني و دانشگاه سپينزا رم در حال برگزاري است.
اين كارگاه آموزشي بين المللي از بيستم شهريور ماه در محل دانشگاه سمنان آغاز به كار كرده و تا بيست و هشتم شهريور ماه ادامه دارد.
انتهای پیام/