به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میرات فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اردبیل حمید خداپناهی با اشاره به اینکه بقعه شیخ جبرائیل کلخوران به باغ مزار نیز معروف است، بیان داشت: هم اکنون کاشت درختان بومی منطقه کلخوران همچون درخت گلابی درحال انجام است.
وی با بیان اینکه در صورت تأمین اعتبار نسبت به مرمت تزئینات داخل بقعه در سال جاری نیز اقدام خواهد شد، افزود: عملیات ساماندهی و مرمت مجموعه بقعه شیخ جبرائیل کلخوران از سال 74 تا 91، در حدود سه میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه در برداشته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع مرمتی بقعه شیخ جبرائیل کلخوران از سال 85 آغاز و تاکنون ادامه دارد، افزود: پیش بینی می شوددر صورت تأمین اعتبار تا سال 93 عملیات مرمت این بقعه به پایان برسد.
وی از جمله اقدامات انجام شده در سال های گذشته به اجرای جدول دور باغچه و نفر روها به داخل محوطه، پاکسازی جدول بتنی از بین رفته و اجرای دوباره مطابق با طرح مرمتی، اجرای کانال هدایت آب به داخل محوطه باغ،خاک ریزی نباتی داخل باغچه ها برای کاشت فضای سبز، اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی برای روشنایی و آبیاری محوطه باغ و اجرای کفسازی داخل راهرو در ضلع شمالی اشاره کرد.
خداپناهی قدمت این بنا را مربوط به دوره صفویه و قرن دهم هجری قمری عنوان کرد و اظهار داشت:بقعه شیخ جبرائیل کلخوران به شماره 65 در تاریخ 1310 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه مجموعه بفعه شيخ جبرائيل در روستاي كلخوران در سه كيلومتري شمال شهر اردبيل قرار دارد، یادآور شد: مزارشیخ جبرائیل پدر شيخ صفي الدين اسحق اردبيلي و جدّ سلاطين صفوي در این بقعه واقع شده است.
انتهای پیام/