سرلک: صدور مجوز باستان‌شناسی به شرط پاسخ به ابهامات بنیادین فرهنگی

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی با اشاره به رویکرد جدید این پژوهشکده ، از صدور مجوز برای کاوش‌هایی خبر داد که نتیجه آن پاسخ به ابهامات بنیادین حوزه‌های فرهنگی باشد.

سیامک سرلک با اشاره به اینکه کاوش‌های باستان‌شناسی با توجه به فصول سرد و گرم در مناطق مختلف کشور انجام می‌شود، به میراث آریا(chtn) گفت: در طول یک سال دو فصل کاوش در 6ماهه اول و دوم سال انجام می‌شود.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی ادامه داد: در 6 ماه اول سال کاوش‌ها در مناطقی انجام می‌شود که آب و هوا مساعد است مثل غرب و شمال غرب کشور و در 6 ماه دوم مناطق جنوبی مانند استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان مورد کاوش باستان‌شناسان قرار می‌گیرد.

سرلک تصریح کرد: با توجه به شروع فصل سرد در برخی مناطق سرد، کاوش‌ها متوقف شده است اما به دلیل تاخیر در اختصاص اعتبار در مناطقی مثل تالوار زنجان کاوش ادامه دارد.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی 4 ماه اول هر سال را بهترین فرصت برای کاوش باستان‌شناسی دانست و اظهار داشت: در صورت تخصیص به‌موقع اعتبار پژوهشی، کاوش‌های باستان‌شناسی در فرصت مناسب و با جدیت بیشتری از سوی باستان‌شناسان انجام می‌شود.

سرلک همچنین با اشاره به چند مورد از دستاوردهای علمی برجسته در کاوش‌های باستان‌شناسی سال جاری گفت: کاوش‌هایی که در پل آجری استان فارس توسط هیات ایرانی – ایتالیایی انجام شد نتایج بسیار خوبی در حوزه شناخت دقیق‌تر دوره هخامنشی داشت.
وی آشنایی با ویژگی‌های فرهنگی جدید در زاگرس جنوبی را از نتایج ارزشمند کاوش منطقه خرسان 3 استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و ادامه داد: تمامی پژوهش‌های باستان‌شناسی حائز اهمیت است، اگر کاوش‌ها هدفمند و روشمند انجام شود به یک پرسش بنیادین باستان‌شناسی پاسخ داده می‌شود.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی با اشاره به اینکه همه برنامه‌های میدانی این پژوهشکده حوزه باستان‌شناسی را با چشم‌انداز جدید مواجه می‌کند گفت: مجوزهای باستان‌شناسی از این پس برای کاوش‌هایی صادر می‌شود که نتیجه آن پاسخ به یکی از ابهامات بنیادین حوزه‌های فرهنگی باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1392091518