تاجیکستان مبدا و نقطه اتصال ما به آسیای میانه است

معاون صنایع دستی کشور در دیدار با رایزن فرهنگی تاجیکستان گفت: تاجیکستان مبدا مهمی است و می تواند نقطه اتصال ما به کشورهای آسیای میانه باشد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور در دیدار با شاه منصور رایزن فرهنگی تاجیکستان بر ارتباط مستمر دو کشور در حوزه صنایع دستی تاکید کرد و گفت: نگاه ما به تاجیکستان از دو جنبه قابل توجه است، نکته اول اینکه کشور تاجیکستان به عنوان یک مبدا مهم برای ما حائز اهمیت است و موضوع دوم نقشی که تاجیکستان می تواند در اتصال کشور ما به آسیای میانه ایفا کند.

نامورمطلق ادامه داد: با توجه به اشتراکات فرهنگی بسیار و صنایع دستی مشترک دو کشور می‌توانیم این مصنوعات را به عنوان صنایع دستی مشترک در دنیا گسترش دهیم.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه صنایع دستی ایران فرهنگی بزرگ در خطر است، تصریح کرد: در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری‌هایی بوده اما باید این روند جدی‌تر دنبال شود.

وی یادآور شد: به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی، تاجکیستان در بسیاری از ارتباطات برای ما اولویت دارد و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

نامورمطلق همچنین در این دیدار نسبت به افتتاح فروشگاه صنایع دستی دائمی در تاجیکستان ابراز تمایل کرد و گفت: ما آمادگی داریم در زمینه فناوری و تجارت صنایع دستی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی که در تاجیکستان منابع فراوانی دارد با این کشور تعامل و ارتباط داشته باشیم.

همچنین در این دیدار لادن تهرانی، مدیرکل امور بین‌الملل سازمان به تفاهم‌نامه‌های موجود در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: در بخش صنایع دستی ایران و تاجیکستان تفاهم‌نامه‌ای تاکنون منعقد نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به قرابت فرهنگی دو کشور امکان برگزاری کارگاه‌های آموزشی در ایران و تاجیکستان برای هنرمندان و صنعتگران وجود دارد.

در پایان این دیدار مقرر شد، شاه منصور، رایزن فرهنگی تاجیکستان گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های مورد توافق را به اطلاع سفیر و وزیر فرهنگ این کشور رسانده و زمینه جلسات بعدی و انعقاد توافقنامه را فراهم کند.

انتهای پیام/

کد خبر 139210042