میراث فرهنگی  و اوقاف تفاهم نامه امضا می کنند/آمادگی میراث فرهنگی برای تهیه پرونده ثبت جهانی فرهنگ وقف

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی و قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه پس از توافقات اولیه درخصوص همکاری‌های مشترک، امضای نهایی تفاهم‌نامه مشترک را منوط به تایید روسای دو سازمان دانستند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در دیدار مهدی حجت، قائم مقام رئیس سازمان و معاون میراث فرهنگی با عبدالرحیم عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه، پیش‌نویس تفاهم‌نامه دو سازمان مطرح و مفاد آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون میراث فرهنگی کشور در این نشست که با حضور معاون حقوقی، مدیرکل حوزه ریاست و معاون بهره‌برداری مالی و اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حجت‌الاسلام فخرالدین صابری دبیر ستاد بقاع متبرکه سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین دلایل حفظ میراث فرهنگی این است که این آثار محصول کار تعدادی انسان ارزشمند است که ساعات گرانبهایی را صرف ساخت آنها کرده‌اند.

حجت با اشاره به اینکه بناها و اموال موقوفه بیش از سایر آثار باید مورد توجه و حفاظت قرار گیرند، ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی به طور قطع درصدد مراقبت، نگهداری و برخورد مناسب با اموال موقوفه است.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی به‌روز کردن بقاع متبرکه را نکته‌ای قابل تامل دانست و تصریح کرد: در بحث به‌روز کردن بقاع متبرکه باید مراقب از بین نرفتن سبقه تاریخی آنها باشیم، چراکه این مسئله هم برای سازمان میراث فرهنگی و هم برای سازمان اوقاف اهمیت دارد.

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: سبقه تاریخی با یک حرکت نوسازی و توسعه و بدون درنظر گرفتن اصول از بین می‌رود و این امر تبعات خوبی ندارد به طور مثال زواری که به این بقاع می‌روند به دلیل عدم وجود سبقه تاریخی می‌توانند برداشت شخصی خود را از سابقه و گذشته این اماکن مذهبی داشته باشند.

وی گفت: باید با دقت مراقب تمامی اجزای بقاع متبرکه که سابقه تاریخی آن را یادآوری می کنند باشیم، اگر این سوابق تاریخی از بین برود دلایل اثبات وجود بقاع هم از بین می رود.

حجت با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی با تمامی امکانات آماده حفاظت و نگهداری از این میراث معنوی است، تصریح کرد: باید با همفکری و برگزاری جلسات کارشناسی واقعی، تفاهم‌نامه همکاری بین دو سازمان امضا و اجرایی شود.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر اصل وحدت و انسجام بین دو سازمان ادامه داد: هیچ مورد نزاعی بین ما وجود ندارد، اختلافی هم اگر هست باید کنار گذاشته شود، با توجه به برگزاری این نشست به نظر می رسد زمینه لازم برای همکاری و تشکیل شورای مشترک فراهم است.

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی داعیه مالکیت بر اموال و اماکن موقوفه را ندارد افزود: سازمان میراث فرهنگی در هیچ موردی با سازمان اوقاف مناقشه نداشته و ندارد، تنها موضوعی که برای مسئولان میراث فرهنگی اهمیت دارد حفظ حیثیت تاریخی آثار است.

حجت تصریح کرد: بهترین کارشناسان از دو سازمان می توانند با اجرا و استمرار مکانیزم درست مسائل و مشکلات را حل کنند.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی همچنین امضای تفاهم‌نامه بین دو سازمان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این تفاهم نامه پس از بررسی و تایید دکتر نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجرایی می‌شود.

همچنین در این نشست محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه‌ها با اعلام آمادگی کامل این اداره کل برای همکاری با سازمان اوقاف و اجرای فعالیت‌های مشترک، گفت: در مورد اموال منقول موجود در اوقاف امکان ایجاد برنامه های منظم و تشکیل کمیته هایی خاص برای ساماندهی اشیای موقوفه وجود دارد.

کارگر تصریح کرد: امروز زبان موعظه همراه با مشاهده برای ایجاد اصالت دینی در جامعه لازم است و ما باید از این آثار و اشیای تاریخی برای حفظ شعائر دینی و مذهبی حفاظت کنیم.

مدیرکل دفتر ثبت آثار نیز در این نشست با اشاره به اینکه اوقاف در مورد حفظ حیثیت تاریخی بقاع متبرکه حساسیت‌های ویژه سازمان میراث فرهنگی را ندارد، گفت: در بسیاری از موارد سازمان میراث فرهنگی به اقدامات اوقاف خوشبین و آماده همکاری با این سازمان است.

فرهاد نظری با اشاره به اینکه دفتر ثبت آثار آماده تهیه پرونده ثبت ملی و جهانی فرهنگ وقف است، یادآور شد: وقف به عنوان یکی از انسانی ترین و دینی ترین فرهنگ قابلیت ثبت ملی و جهانی را دارد که این امر موجب ترویج و گسترش فرهنگ وقف می‌شود.

وی تصریح کرد: نگرانی ما در دفتر ثبت آثار، توسعه این اماکن متبرکه است که امیدواریم با امضای تفاهم‌نامه میان دو سازمان این نگرانی‌ها برطرف شود.

انتهای پیام/

کد خبر 139210099