ثبت ملی 2300 اثر تاریخی ـ فرهنگی در لرستان

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان گفت: در لرستان بیش از 2300 اثر تاریخی ـ فرهنگی به ثبت ملی رسیده و تعدادی از این آثار در شرف ثبت جهانی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان لرستان، دیانوش چراغی در همایش منطقه‌ای توسعه گردشگری با محوریت استان لرستان در سالن آمفی تئاتر فرمانداری شهرستان الشتر گفت: استان لرستان به خاطر وجود جاذبه‌های فراوان، منابع سوخت کافی، آبشارها و صدها اثر تاریخی دیگر، یکی از استان‌های مطرح زاگرس میانی در حوزه گردشگری است.
چراغی اظهار کرد: در استان لرستان 5000 اثر شناخته شده تاریخی - فرهنگی، همچنین یک‌هزار اثر طبیعی و بیش از 2300 اثر تاریخی ـ فرهنگی به ثبت ملی رسیده و تعدادی از این آثار در شرف ثبت جهانی است.
این مقام مسئول به نقش صنایع دستی در توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال اشاره کرد و آن را بسیار مهم و اساسی برشمرد و بیان کرد: در استان 36 منطقه نمونه گردشگری و 42 روستای هدف گردشگری وجود دارد.
وی با اشاره به این که تاکنون سیاحان زیادی وارد این شهر شده و از شهرهای لیشتر و شاپورخواست نام برده‌اند، افزود: برگزاری همایش‌ها می‌تواند حوزه‌های مختلف تاریخی ـ فرهنگی و طبیعی استان لرستان را معرفی کند.
این مسئول با تاکید به افزایش آمار اقامت در سال گذشته در استان اذعان داشت: لازم است، همه ما تلاش خود را برای معرفی هرچه بهتر استان با برگزاری اینگونه همایش‌ها بکار گیریم.
وی با بیان این که بر اساس شواهد تاریخی و باستان شناسی، سابقه زیست انسان در استان لرستان به بیش از 100هزار سال می‌رسد، نصریج کرد: وجود تپه‌ها و محوطه‌ها، غارهای پیش از تاریخ، امامزاده‌ها و بقاع متبرکه و همچنین اشیاء تاریخی و فرهنگی که از دل خاک بیرون آمده، نماد فرهنگ و تمدن لرستان هستند.
این مسئول با بیان اینکه لرستان به عنوان مهد و سرزمین مفرغ و برنز است، خاطر نشان کرد: از هزاره دوم و سوم پیش از میلاد اقوام کاسیت که آنها را سازندگان مفرغ‌های لرستان می‌شناسند در لرستان می‌زیسته‌اند که در حال حاضر مهمترین مفرغ‌های آنها زینت بخش موزه‌های دنیا است.
وی یادآور شد: حوزه فرهنگی استان لرستان نسبت به حوزه سیاسی استان بسیار وسیع‌تر است، چراکه منظور از حوزه فرهنگی لرستان، مجموع چند استان لرنشین با 2 گویش لری و لکی در حوزه جغرافیایی زاگرس است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان گفت: حدود 10هزار عدد انواع سکه و ظروف که مربوط به دوران پیش از اسلام و پس از اسلام در لرستان کشف شده که این خود آمار قابل توجهی است.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139212046