روز پنجشنبه پانزدهم اسفند ماه در بزرگداشت هفته بوشهر که به روز معماری،بافت تاریخی ،میراث فرهنگی و محیط زیست نام گرفته بود بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی و بومی استان بوشهر در محل بازار قدیم به صورت نمادی افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در این مراسم مدیر کل و کارشناسان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر ،شهردار بوشهر و کارکنان و اعضای شورای اسلامی شهر بوشهر و جمعی از اهالی بافت قدیم حضور داشتند.
در این بازارچه غرفه هایی از پرده خوانی و قهوه خانه سنتی نیز برپا است، بازارچه صنایع دستی استان بوشهر که در راستای آشنایی مردم و علاقه مندان با ظرفیت های صنایع دستی استان و همچنین با معماری بافت تاریخی – فرهنگی بندر بوشهر برنامه ریزی و راه اندازی شده است . گفتنی است بازار قدیم بندر بوشهر در دوره های قاجاریه و پهلوی مرکز ثقل فعالیت های تجاری و اقتصادی این بندر بوشهر بوده و فاز اول آن توسط اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر مرمت و احیاء شده است و در فازهای بعدی مرمت آن به اتمام خواهد رسید.
بر اساس همین گزارش برنامه بعدی این روز همایش یک روزه ای در خصوص معماری بافت قدیم بندر بوشهر بود در روز پنجشنبه به همت کانون معماران نو اندیش بوشهر و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و شهرداری بندر بوشهر در سالن اجتماعات بانک صادرات بوشهر سمینار یک روزه ای تحت عنوان \"تجسد کالبدی تعامل بینش بومی و اکنون\" برگزار شد.
در این سمینار که جناب ابراهیم فروزانی مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان و سعید آزادشهرکی شهردار بندر بوشهر و برخی دیگر از مدیران و دست اندرکاران حوزه شهری حضور داشتند ،مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان طی سخنانی حضور اساتید را مغتنم و پاره ای از معضلات و رویکردهای سازمان را خصوصا در عرصه تعامل و استفاده از حضور مردم و سازمان های مردم نهاد را اعلام کردند.
آزاد شهرکی که در میانه سمینار به جمع پیوستن ضمن تشکر و خیر مقدم از حضور اساتید محترم طی سخنانی حمایت خود را از این کانون و فعالیت های پیش روی آن اعلام داشتند.هدف از این سمینار در پی مباحث مطرح شده میان اعضای کانون و سایر متخصصان عرصه معماری و شهرسازی که مدتها مورد بحث قرار گرفته بود تلاش جهت رسیدن به یک پاسخ متفق میان متخصصان و نظام اجرایی و سیاست گذاری در خصوص شیوه تعامل با بافت تاریخی و نقش آن در شهر و همچنین رسیدن به راهکاری جهت استفاده از ظرفیت های بافت تاریخی و هویت بخشی به معماری فعلی جامعه بود. در این راستا از حضور اساتید سید احمد محیط طباطبایی و احمد منتظر بهره گرفته شد که هر دو ازاساتید دانشگاه و با سابقه مدیریت اجرایی و سیاستگذاری بودند.
محیط طباطبایی با ارائه یک بحث نظری و رویکرد کلان به تاریخ با تطبیق آن با جغرافیای منطقه از دریچه ای متفاوت به تشریح مفهوم هویت و اصالت پرداختند که می تواند در آینده راهگشا قرار گیرد.
منتظر نیز با ارائه 2 نمونه انجام شده از پروژه های مرمت بافت تاریخی در شهرهای اصفهان و لافت چالش های پروژه های مذکور و شیوه غلبه بر آنها را مورد بررسی قرار دادند که بسیاری از آن چالش ها امروزه پیش روی شهر یوشهر نیز قرار دارد.
در این سمینار یک نمونه موفق مرمتی از پروژه های انجام شده در بافت تاریخی شهر بوشهر که توسط بخش خصوصی انجام گرفته توسط دکتر کولیوند ارائه شد.
در ادامه برنامه از کتاب بن مایه های بومی در معماری بوشهر اثر بهروز مرباغی رونمایی و تقدیر بعمل آمد.
انتهای پیام/