مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه مازندران اظهار کرد: مهمترین برنامه استان مازندران در سال آینده سند جامع گردشگری است.
دلاور بزرگ نیا با بیان اینکه هنوز در توسعه زیرساخت های گردشگری با مشکلاتی مواجه هستیم، تصریخ کرد: برای رفع معضلات گردشگری مازندران به دنبال تدوین طرح جامع گردشگری مازندران بوده تا سرمایه گذار را بر اساس نیازهای استان به حوزه های مختلف گردشگری هدایت کنیم.وی با اعلام اینکه سرمایه گذار حقیقی در حوزه گردشگری نباید به دنبال دریافت تسهیلات برای سرمایه گذاری در این حوزه باشد، گفت: به سرمایه گذاران واقعی در حوزه گردشگری نیز تسهیلاتی اعطا می شود.
وی با تاکید بر حفظ میراث ملموس و ناملموس، در بخش حفظ میراث ناملموس، گفت: اطلس گویش مازندران از گذشته جمعآوری شده و فقط شهرهای قائمشهر، نور و رویان باقی مانده است و امیدواریم در سال 93 این پروژه به پایان برسد و اطلس گویش مازندران را ارائه کنیم.
این مسئول با بیان اینکه زبان، کلید ورود به بخش حقیقی مازندران است، افزود: زبان مازندرانی، قدمت نزدیکی به زبان فارسی دارد که میتواند به عنوان مکمل زبان فارسی شناخته شود.
وی با اشاره به اینکه زمینههای آموزش زبان مازندرانی باید ایجاد شود و خانوادهها بتوانند با فرزندان خود، مازندرانی صحبت کنند، ادامه داد: یونسکو در چند سال گذشته زبان مازندرانی را از زبانهای در حال فراموشی معرفی کرد.
بزرگنیا با بیان اینکه میراث فرهنگی و بعضی از دیگر سازمانها میتوانند در راستای حفظ زبان مازندرانی، تلاش کنند، یادآور شد: جشنوارههای شعر و موسیقی میتواند به حفظ زبان مازندرانی کمک کند.
این مسئول با اشاره به اینکه سال 93 برای ما در حوزه زبان و گویش مازندران، سال جدی است و برنامههای متنوعی هم در این زمینه داریم، خاطرنشان کرد: در گذشته پیشنهاد کردم جایزه ادبی نیما را برگزار کنیم و حتی این جشنواره میتواند در ابعاد بینالمللی اجرا شود.
وی با بیان اینکه نیما برای ما کمتر از فردوسی نیست، ادامه داد: همان گونه که شاهنامه نماد خرد ایرانی است، این خرد در نیما یوشیج تجلی یافته است.
بزرگنیا با اشاره به اینکه با استفاده از فضای مجازی، پرداختن به رویدادهای بینالمللی، کار سختی نیست، افزود: در چاپ دیوان بزرگان مثل امیرپازواری هم میتوانیم نقش خودمان را ایفا کنیم.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شاید برگزاری این جشنوارهها بتواند نقشه جامعه در گردشگری هم ایجاد کند، گفت: وقتی یک جشنواره، خوب تعریف شود میتواند توجه دنیا را به خود جلب کند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره میراث مشترک با کشورهای حاشیه دریای مازندران و انعقاد تفاهمنامه در سال 85، اظهار داشت: مازندران نخستین میزبان این جشنواره بود و میزبانهای بعدی هم کشورهای قزاقستان و ارمنستان بودند و بنا داشتیم دبیرخانه دائمی جشنواره میراث مشترک را در مازندران دائر کنیم اما این روند ادامه پیدا نکرد.
بزرگنیا با بیان اینکه سال 93 به صورت جدی این تفاهمنامه را پیگیری میکنیم، افزود: این تفاهمنامه را به عنوان سند و پروتکل همکاری در دستور کار قرار میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: دوره نخست این جشنواره به نوروز پرداخت و در نظر داریم دوره بعدی را سمت معماری کشورهای حاشیه دریای مازندران اختصاص دهیم.
بزرگنیا با اشاره به گسترش گردشگری مذهبی، ادامه داد: نسبت به حریم بناهای تاریخی دست و دلبازی کردهایم و در بعضی مناطق، مردم از این موضوع ناراحت هستند.
وی با بیان اینکه در سال 93 نسبت به حریم بناهای تاریخی، بازنگری جدی داریم، اظهار داشت: بنا داریم با نگاه متعادل، در کنار کار کارشناسی در حریم بناها، حریم املاک مردم را هم در نظر داشته باشیم.
بزرگنیا با تاکید بر احیا و معرفی بناهای تاریخی، ادامه داد: اگر حیات در بنای تاریخی دمیده نشود آن بنا هیچ فایدهای ندارد.
وی با اشاره به اینکه درباره ثبت جهانی دماوند، مستندسازی انجام میدهیم تا دماوند را به دنیا معرفی کنیم، گفت: دماوند با فرهنگ اساطیری و حیات مادی ما گره خورده است.
این مسئول یادآور شد: برنامه ما در سال 93 در حوزه میراث طبیعی، مستندسازی برای ثبت جهانی دماوند است.
بزرگنیا با اشاره به معادنی که در دماوند فعال هستند، خاطرنشان کرد: هیچکس بهرهبرداری از معادن در ارتفاع بالا را نمیپذیرد و همچنین اگر برای غیرفعال شدن معادن در دماوند نیاز به پرداخت خسارت باشد، این کار را انجام میدهیم و بنا نیست با اقتدار دولت، وارد عرصهای شویم که بهرهبردار را از بین ببریم.
مدیرکل گردشگری مازندران در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه آنچه درباره دریای مازندران تاکنون اتفاق افتاده بسیار نگران کننده است، افزود: دریای مازندران قرنها است که مورد بیاعتنایی قرار گرفته و باید این بیاعتنایی را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه مهمترین نگرانی ما درباره مسائل زیستمحیطی دریا در حوزه آلودگیهای نفتی و پسابهای صنعتی است، گفت: رسانهها باید این نگرانی را با مردم درمیان بگذارند و توجه علمی کشور را به این موضوع معطوف کنند و دانشگاه راهکار ارائه بدهد.
بزرگنیا با بیان اینکه مردم باید مطالبهگر سرزمین پاک باشند، اظهار داشت: این مسئله باید به عنوان سیاست عمومی دولت تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه تماشاچی این نگرانیها نباشیم، تصریح کرد: تلاش کنیم این نگرانیها رفع شود چون اگر به سرعت در این زمینه دست به دست هم ندهیم فرصتهای زیادی را از دست خواهیم داد.
مدیرکل گردشگری مازندران با بیان اینکه وظیفه نداریم آموزش همگانی در صنایع دستی داشته باشیم، گفت: نگرانیهایی درباره رشتههای فراموش شده و یا در حال فراموشی داریم و باید این رشتهها را احیا کنیم.
وی ادامه داد: از مسائلی که به جد پیگیر هستیم تا نگرانیهای بازار اشتغال و اقتصاد هنر را رفع کنیم حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی است.
بزرگنیا با بیان اینکه گردشگری صنعت فرابخشی است، اظهار داشت: هیچکس نباید انتظار داشته باشد یک ادارهکل گردشگری استان را نجات دهد.
وی با اشاره به معضل چادرخوابی در گردشگری، ادامه داد: راه حل آن در دنیا، استفاده از کمپهای ارزان قیمت است.
بزرگنیا با بیان اینکه محوریت توسعه استان باید مشخص شود، گفت: نمیتوان گفت گردشگری، کشاورزی، صنعت، تجارت، خدمات و ... همه محور توسعه مازندران است، باید یک مورد انتخاب شود.
وی با اشاره به برگزاری دو نمایشگاه ملی در شهرستان ساری و نوشهر در ایام نوروز، ادامه داد: یک نمایشگاه منطقهای هم در شهرستان رامسر برگزار میشود.
انتهای پیام/