آئین تجلیل از پیشکسوتان صنایع دستی خراسان جنوبی، روز شنبه 24 خردادماه، در مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه بیرجند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی، حسن رمضانی در این مراسم اظهار داشت: به طور یقین هنرمندان صنایع دستی افرادی هستند که بدون هیچگونه چشمداشت و ابلاغ ماموریت کاری و حکم کارگزینی در حفظ میراث سرزمین خویش کوشا بوده و آن را رایگان به نسلهای بعدی منتقل میکنند.
وی تصریح کرد: امشب در جمع هنرمندان صنایع دستی استان گرد آمدیم و این قشر هنرمند تاکنون مسئولانه تلاش کرده و ما نتوانسته ایم بایسته از این قشر زحمت کش حمایت نماییم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: تقدیر از پیشکسوتان حداقل کاری است که میراث فرهنگی میتواند انجام دهد، افزود: باید سبک تعارفات مرسوم و معمول اداری در مواجهه با این افراد کنار گذاشته شود.
رمضانی با بیان اینکه صنایع دستی هم میتواند فرهنگ بیافریند و هم اقتصاد را زنده و پویا کند، متذکر شد: با احیای هنرها و صنایع دستی استانمان دیگر جای دغدغه فراموش شدن فرهنگ وجود ندارد.
وی ادامه داد: میتوانیم دردمندانه به مسئولان نگاه کرده و ببینیم چه باید کرد تا از این شرایط نجات یافته و فرهنگ اصیل خود را فراموش نکنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: اگر در دنیای امروز فخر و مباهاتی داریم بخاطر مردم و مردمیترین تلاشهاست. مردم کشور و ملت ما همیشه فخر آفریدند و بدون تردید هنرهای برخاسته از متن مردم، ساخته ذهن آنها و حاوی ارزشهای آنها میتواند مایه مباهات ما باشد.
وی با بیان اینکه وجود صنایع دستی استان مایه مباهات ماست، عنوان کرد: در این راستا نباید عرصه را بر موضوع صنایع دستی و فرهنگی تنگ کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با گلایه از اینکه هیچکدام از مسئولان استانی در این مراسم حضور ندارند، یادآور شد: با توجه به اینکه صنایع دستی یادگار گذشتگان ماست و شاید سالی یکبار این مراسم اتفاق بیفتد، حضور نداشتن متولیان چندان شایسته نبود.
رشیده بانو تقیزاده از قاین، صغری قاینی از خوسف، میرزا احمد سلطانی از فردوس، علی نداف از سرایان، حاج احمد اخوان از طبس، محمدحسن صحرانورد از درمیان، زینب فرهمند از نهبندان، عباسعلی مقبولی از بیرجند، حسین حداد پور از بشرویه، محمد فخاریان از زیرکوه و پری سمیعی از شهرستان بشرویه از جمله پیشکسوتان صنایع دستی در رشته های حولهبافی، نمد بافی، مسگری، سیاه چادر بافی، سفالگری، حصیربافی، گلیمبافی، چاقوسازی، ترکهبافی، تو بافی و جاجیمبافی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
اجرای موسیقی مقامی و سنتی؛ برپایی نمایشگاه جاذبه های تاریخی، برپایی غرفه جدیدترین کتب حوزه صنایع دستی؛ اجرای زنده صنایع دستی در محل توسط صنعتگران پیشکسوت صنایع دستی استان؛ و فعال بودن غرفه های صنایع دستی بازارچه از برنامه های جنبی این مراسم بود.
انتهای پیام/