ایران فرصت دارد تا زمان رسیدن ارزیابان یونسکو در دو ماه آینده، محوطه تاریخی شهر شوش را به استانداردهای جهانی یک محوطه تاریخی برساند. در غیر این صورت ثبت میراث تاریخ 7000 هزارساله ایرانیان در شوش، در صف طولانی 48 اثر در انتظار ثبت قرار خواهد گرفت. این در حالی است که هر کشور در هر سال تنها یک اثر را میتواند به عنوان میراث تاریخی به رای اعضای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بگذارد.
محوطه تاریخی شوش واقع در استان خوزستان یکی از قدیمیترین سکونتگاههای شناخته شده جهان و کهنترین شهر در ایران است که بقایای آن به جا مانده است.
ثبت جهانی محوطه تاریخی شهر شوش باعث خواهد شد که دانش و فناوری و خرد زیست 7000 ساله این منطقه به نام ایرانیان ثبت شود، و پس از آن یونسکو موظف است محتوای پرونده ثبتشده را به عنوان شاهد دانایی ملت ایران به 70 زبان زنده دنیا ترجمه کنند. یونسکو پس از آن این متون را تدریس و منتشر میکند تا مراکز علمی و دانشگاههای جهان از آن بهره ببرند و در اختیار دانشجویان، گردشگران و همه اقشار دنیا قرار میگیرد. همچنین این سازمان بینالمللی کمکهای فنی و پژوهشی به این پایگاه بینالمللی اختصاص خواهد داد. همچنین دولت نیست موظف است ردیف بودجه مستقل و ملی برای این اثر تاریخی در نظر بگیرد.
استان خوزستان تاکنون معبد چغازنبیل و سازههای آبی شوشتر را در فهرست میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسانده است.
انتهای پیام/